Grunderna i en Grease Gun

Maskiner skall ha smörjning för att fungera smidigt. Varje del av utrustningen har särskilda smörjbehov. Vissa maskiner kräver tillämpning av tunga fett att de rörliga delarna fungerar. Det är där fettspruta kommer in här specialverktyg fäster en öppning i utrustningen, och skär fett inuti. Eftersom fett är mycket tyngre än olja eller andra smörjmedel, går lite långt. Funktion

fettpistolspetsen har en kvinnlig kopplare som fäster på utrustningen. Den manliga kopplingen att det fäster, eller fett smörjnippel, har en speciell boll spets. Närhelst smörjmedelsprutan skjuter in fett i bollen på smörjnippeln öppnas bollen och tillåter fett att strömma in i maskinen. När fettspruta drar sig undan från fett smörjnippeln stänger bollen för att hålla främmande material ut ur maskinen.
Typer

fettspruta typer erbjuder ett antal olika sätt att leverera fett i maskinen. Pistolgrepp och handen stilar grepp är lätta att hantera. Luftdrivna och batteridrivna maskiner gör processen kort med smörjning utrustning och inte kräver repetitiva rörelser att använda. Den enklaste typen av fettspruta är spaken typ, som använder en hävarm som en pump för att extrahera fett från pistolen. Varje typ av fettspruta levereras med olika fyllning metoder. Vissa fylla genom sugning från en stor burk med fett. Andra använder sig av en förfylld fettspruta patron som passar inuti förvaringskammaren.
Överväganden

När du köper en fettspruta, är det viktigt att veta var de smörjnipplar finns på utrustningen. Om de tillåter enkel åtkomst, kan fettspruta ha en rak påföringsmunstycket. Annars, gör en flexibel munstycke smörjning svåra att nå smörjnipplar lättare.
Varningar

För mycket fett kan skada utrustningen. Teknikern som gäller fettet måste veta exakt hur mycket fett för att sätta in i utrustningen. Om han ser fett kommer tillbaka ut ur smörjnippel eller andra öppningar, det finns för mycket fett i armaturen. Det är också viktigt att använda rätt vikt fett för varje given montering. Etiketter på fettspruta kan bidra till att göra detta möjligt. Föroreningar i fett kan också orsaka problem. Smörjmedelsprutan bör ha en mössa på den när den inte används.
Safety Training

Även driften av en fettspruta är ganska enkelt, den som driver man bör ha vissa grundläggande säkerhetsutbildning. Det är viktigt att hålla fingrarna borta från rörliga delar, speciellt spaken, eftersom den kan nypa fingrarna. Om en PIN-typ smörjnippel används, är extra omsorg som krävs för att hålla från att oavsiktligt injicera fett i teknikerns fingrar eller händer. Om det händer, bör han först söka hjälp omedelbart.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126750.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.