Hur byta ut den bakre rotorerna på en 2006 Honda Pilot

2006 års Honda Pilot levereras som standard med fyrhjulsdrivna skivbromsar. De bakre bromsarna uthärda mindre stress under bromsning att deras framhjulsdrivna motsvarigheter, men det är nödvändigt att inspektera och underhålla de bakre rotorerna skivbromsar fortfarande en betydande oro för att garantera en säker körupplevelse. Inspektera de bakre rotorerna regelbundet och byt ut dem så snart tecken på skador. Något skårade rotorer kan återuppstått med en tekniker på en broms bensinstation, medan skeva rotorer kräver omedelbar ersättning. Saker du behöver
Däck järn eller 19 mm hylsa och breaker bar
Jack
Jack står
13 mm skiftnyckel sladd
Bungee eller tråd hängare
Bromsrengöringsmedel
stålborste
Rotor
Bromsbelägg
Duk handduk
C-klämma eller kanal tång Lock Review bromsfett (anti-gripa, koppar-baserade) katalog Funnel
bromsvätska

Visa fler instruktioner
1

Park Pilot på en plan yta, bort från passerande trafik. Lämna gott om plats på båda sidor av fordonet för dig att arbeta.
2

Placera däck block framför framdäcken.
3

Öppna Honda & , # 039, s huva och ta bort locket huvudcylindern. Locket är belägen till höger om motorn, i närheten av brandväggen separerar motorrummet från insidan av Pilot. Använd en spruta eller kalkon baster att avlägsna 1/3 i bromsvätskan
4

i reservoaren. Släng bromsvätskan - inte återanvända den. Placera en trasa över huvudcylindern.
5

Lossa, men ta inte bort (1/2 varv), muttrarna på bakhjulen med en rörtång eller 19 mm hylsa och breaker bar .
6

Placera domkraften under ramen på baksidan av Honda. Lyft upp den bakre änden av fordonet och placera pallbockar under bakaxeln.
7

Ta bort muttrarna och ta bakhjulen off. Placera däck platta (RIM uppåt) för användning som säte under reparation /utbyte.
8

bort bromsok bildspel bultar på baksidan av bromsok med en 13 mm nyckel. Lyft bromsok från broms rotor och skjuta den från det övre bakhjulet montering av ett bungee rep eller wire hängare. Låt det inte hänga med broms slang.
9

Avlägsna rotorn skruvarna på framsidan av rotorn med en # 3 Phillips-skruvmejsel.
10

Drag av rotorn från bakhjulen klackarna för hand. Använd en hammare för att slå mittsektionen av rotorn (kallas " top-hat &Quot; avsnitt) om skivan inte kommer att glida fritt från hjulet klackarna för hand.
11

Spraya hjulet klackarna med broms delar renare och rengör området med en stålborste för att ta bort rost eller läckt bromsvätska.
12

Rengör nya rotorer med broms delar renare och en trasa handduk. Rotorerna är belagda med olja för att bevara skivorna under transport och lagring. Oljan måste tas bort innan installation rotorerna.
13

Placera rotorn på hjulet klackarna med " top-hat &Quot; sektionen vänd utåt. Byt fästskruven (er) som togs bort från den gamla rotorn.
14

bort bromsbeläggen från bromsoket. Dynorna kommer att glida från sidorna av bromsoket för hand. Använd en platt skruvmejsel för att extrahera envisa kuddar från bromsoket.
15

Placera C-klämman över bromsok kolv och baksidan av bromsok. Skruv klämman för att tvinga kolven in i sidan av bromsoket. Skruva loss klämman och ta bort den från bromsok när kolven dras tillbaka jäms med sidan av bromsok.
16

Place de nya bromsbeläggen i bromsoket och tillbaka bromsok till rotorn.

17

Applicera ett tunt lager av anti-gripa bromsfett till bromsok bildspel bultar och skruva fast dem i bromsoket för hand. Dra åt bultarna med nyckel.
18

Upprepa stegen för bromsarna på den motsatta sidan av Honda.
19

Byt hjulen på naven och skruva muttrarna för hand.
20

Lyft baksidan av piloten med domkraften och ta bort domkraften. Sänk ner de bakre däcken till marken och dra åt muttrarna med rörtång eller 19 mm hylsa och breaker bar.
21

Tryck på bromspedalen tre gånger och håll pedalen nere i 5 till 10 sekunder efter den tredje depression. Detta återgår bromsvätska till bromsok kolvarna och återställa dem till rätt position. Flytta till motorrummet.
22

Avlägsna butik trasa från huvudcylindern öppningen och sätt in en ren tratt.
23

Häll bromsvätska i behållaren tills behållaren är fullt. Ta bort tratten och sätt på locket huvudcylindern. Stäng Pilot ' s huva.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126721.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.