Hur du ändrar bränslefilter på en 1999 Kia Sportage

Byta bränslefilter i din 1999 Kia Sportage skyddar din insprutningssystemet från igensättning eller andra skador uppkommer från partiklar som finns i bränslet. Bränslefiltret sitter under batterilådan på din Sportage och kan vara lite svåra att nå, men kommer att komma ut med uthållighet. Bränsleledningarna ansluter till filtret med snabbkopplingar. Filtret är lätt tillgänglig från de flesta auto-delar butiker eller från Kia återförsäljare. Saker du behöver
Wrench in
stjärnskruvmejsel
Tänger
Hylsnyckelsats
Ratchet
Visa fler instruktioner
1

öppna huven av din Sportage och koppla loss bulten från den negativa batteripolen, med hjälp av en skiftnyckel. Ta den negativa batterikabeln från terminalen, ställer den åt sidan för nu.
2

Leta luckan i golvet i din Kia under baksätet. Ta bort panelen med en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruvarna, sedan starta bilen och låt den gå på tomgång. Ta ut den elektriska kontakten från bränslepumpen inuti tillgång hålet och låt motorn köra slut på bränsle. Detta kommer att avlasta trycket i bränslesystemet.
3

Lokalisera snabbkopplingar på varje ände av bränslefiltret, tryck in flikarna på kontakten med en tång för att frigöra den . Gör detta för båda kontakterna. Ta bort bulten från fästet med en hylsa och spärrskaft, skjut sedan ut filtret ur hållaren. Ta bort den från motorrummet och kassera den.
4

Skjut ett nytt filter i hållaren och dra åt bulten med en hylsa och spärrskaft. Tryck snabbkopplingar på det nya filtret, se bränsleledningar är säkra.
5

Anslut den negativa batterikabeln till den negativa polen på batteriet, sedan installera bulten. Dra åt skruven med en skiftnyckel.
6

Flytta tillbaka till panelen inne i bilen och anslut ledningsnätet kontakten till bränslepumpen genom öppningen. Stäng panelen och fäst den med en stjärnskruvmejsel. Vrid tändningen till " On &Quot; läget och låt bränslepumpen gå ca 10 sekunder, sedan stänga den. Pumpen kommer att köras automatiskt för att bygga upp den nödvändiga trycket i bränslesystemet.
7

Cycle omkopplaren flera gånger under 10 sekunder i taget tills pumpen stängs av på egen hand, vilket kommer att ske när bränslesystemet är ordentligt tryck. Starta motorn och kontrollera att filtret för att säkerställa att det inte finns några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126720.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.