Hur man ändrar bromsbeläggen på en BMW E30

E30 var BMW: s interna beteckningen för andra generationens 3-serie, vilket föregicks av E21 och senare ersättas med E36-generationen 1992. Idag är E30 snabbt blivit en eftertraktad veteranbil, uppskattad för sin enkla men stiliga design, imponerande prestanda och kompakta mått. Den E30 är också lätt att arbeta med och delar är rikligt. Bromsbeläggen på E30 ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Saker du behöver
Ordet jack
Jack stå
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Brake Cleaner Review Rags
Tvingfäste
Broms
Visa fler instruktioner
1

Park BMW E30 i ett väl upplyst område på en plan, jämn yta. Lossa muttrarna till hjulen. Använd en domkraft för att lyfta bilen och sänka den på ett säkert sätt på domkraften. Om du bara har två pallbockar, kan du göra de främre bromsarna och sedan de bakre bromsarna. Avsluta bort hjulets muttrarna och ta bort hjulen, ange dem ur vägen.
2

Spray bromsrengöringsmedel på bromsdelarna inklusive bromsok, rotor och närliggande delar. Torka ned allt med en ren trasa.
3

På förarsidan, kopplar bromspedalsensor slitageindikator, som kommer ut av tjocklek mellan de två bromsbelägg. Lossa skruvarna som håller bromsoket på plats. Använd en öppen nyckel för att hålla låsmutter och en hylsa och spärrskaft för att lossa och ta bort bultarna. Skjut bromsok från hjulet. Säkra bromsok till chassit eller suspension med en zip-slips så mjuka bromsledningen inte skadas. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsoket.
4

Installera bromsbeläggens slitage sensor på nya bromsbelägg. Installera dynorna genom att placera dem i bromsoket hållaren. Placera en dyna av en C-klämma på bromsok kolv och den andra dynan på bromsoket själv. Dra åt klämman för att komprimera kolven i bromsoket för att göra plats för de nya, tjockare bromsbelägg.
5

Skjut bromsok över rotorn och bromsbeläggen. Dra åt bromsok bultar med en socket och en öppen nyckel. Upprepa stegen ovan för de återstående hörn av BMW. De bakre bromsarna utförs med samma förfarande. Byt hjulen och sänk bilen till marken.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126698.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.