Hur man rengör och reparerar ett bilbatteri

En av de många delar av bilen som förtjänar regelbundet underhåll är batteriet. Det finns två typer av vård du kan ge batteriet: rengöring och reparation. Du kan enkelt rengöra batteriet själv med några artiklar och genom att ta bort batteriet från bilen. Den vanligaste reparation du kan göra för att ett batteri är att fixa ett dött batteri genom att ladda det fullt. Att du kan göra när batteriet är i bilen. Saker du behöver
Wrench
mjuk borste
Bakpulver
Duk post
Batteri rengöringsverktyg eller styv stålborste
Batteri billaddare
Visa fler instruktioner
Batteri Cleaning
1

Öppna huven på bilen och stötta öppna.
2

Ta bort kablarna från batteriet med en skiftnyckel för att lossa muttern som håller det på plats. Ta bort den svarta, negativa kabeln först och därefter den röda, positiva kabel.
3

Ta av remmen som håller batteriet på plats, även med nyckeln.
4

Skjut ut kåpan runt batteriet. Höljet är det plasthölje som omger batteriet och kan bara dras upp och bort från batterifacket.
5

Dra ut batteriet ur bilen och hålla den upprätt när du sätter ned den. Vrid aldrig batteriet åt sidan eller upp och ner.
6

Använd en mjuk borste för att rengöra ytorna på batteriet med en lösning av 1 del bakpulver till 8 delar vatten. Låt inte vätska komma in i batteriet när du rengör med bara försiktigt blöta borsten med lösningen.
7

Torka batteriet ren med en lätt fuktad trasa.
8

Skrubba hold bandet och höljet med lösningen och skölj dem rena med vatten.
9

Rengör inlägg av batteriet med ett batteri efter rengöring verktyg eller en styv stålborste. Stolparna är de punkter där kablarna fäster till batteriet. Verktyget glider på inlägg och rensar dem som du vrider den.
10

Låt alla delar torka och återmontera batterifacket. Om du ska ladda batteriet innan du sätter tillbaka det, ska du inte ansluta kablarna ännu.
Batteri Reparation
11

fast den röda, positiva laddare klipp av batteriladdaren till den positiva batteripolen och därefter den svarta, negativa klämma till den negativa batteripolen.
12

Anslut bilbatteriladdaren till ett eluttag och slå på laddaren på.

13

Låt batteriet laddas över natten eller i minst åtta timmar.
14

Kontrollera laddningsindikatorn på batteriladdaren. Det kommer att berätta om batteriet har slutfört laddningen med en ljus indikator.
15

Stäng av laddaren, koppla bort den från elnätet och ta bort klämmorna från batteriet.

16

Sätt tillbaka kablarna i bilen på batteriet. Anslut den röda kabeln till den positiva stolpen och fäst sedan den svarta kabeln till den negativa inlägg.
17

Stäng huven och starta bilen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126683.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.