Hur man testar 2002 Ford Taurus syresensorer

Byta ett O2 eller syresensor i din Ford Taurus kan vara en dyr reparation. Sensorerna är inte svårt att byta, men de tar lite tid. I de flesta fall kommer en defekt sensor orsaka att kontrollera motorn ljuset att komma på och bilen kan köras grov, börja hårt eller stall utan någon uppenbar anledning. Sensorn kan testas med en digital multimeter innan du tar ut den ur bilen och hjälper dig att avgöra om det är den verkliga orsaken till din motor elände. Saker du behöver
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på din Taurus och lokalisera kontaktdonet från O2 sensorn till kabelnätet. Se till att den är tillgänglig men inte koppla ur den ännu.
2

Starta motorn i Oxen och låt den gå tills den är upp till normal arbetstemperatur. Givaren måste nå 600 grader för att fungera korrekt.
3

Lossa kontaktstycket kabelstammen från givarens kontakt och sätt den positiva ledningen på en digital multimeter i kontakten. Placera den negativa ledningen på en fast grund och ställ in mätaren till likspänning.
4

Följ avläsningar på mätaren när motorn är igång. Avläsningen ska fluktuera snabbt mellan 400 och 500 millivolt DC om sensorn fungerar korrekt. Om det står noll eller inte varierar, är sensorn defekt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126632.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.