Vad är fläktrem torr röta?

Den fläktrem på din bil är en viktig komponent som, i händelse av ett misslyckande, kan lämna en bil eller lastbil (och dess passagerare) strandsatta på sidan av vägen. En fläkt bälte kan också orsaka ytterligare mekaniska problem om det går sönder. Bältet i bilen bör kontrolleras regelbundet för sprickor, revor och något som kallas torr röta. Om bandet blir sliten, bör den ersättas av ägaren eller en professionell bil tekniker. Fan Belt Beskrivning

fläktrem i en bil ligger i motorrummet, oftast rätt mellan kylaren och motorn. En fläktrem är gjord av gummi som liknar det gummi som används i däck. En fläktrem varierar i bredd, men är oftast 1/2-tums till 1-tums bred. Omkretsen beror på fordonet som det är monterat på.
Fläktrem Funktion

fläktrem på en bil är ansvarig för att vända remskivorna som i sin tur gör det komponenter att remskivan är fäst för att fungera. När motorn startar, börjar vevaxeln snurra. I slutet av vevaxeln har en remskiva som fläktremmen rider på, vilket gör att remmen att snurra. Bältet vänder sedan fläkten och alla andra komponenter som har remskivor att fläkten snurrar på, t.ex. vattenpump, generator och servopumpen. Om fläktrem misslyckas, de komponenter som drivs av det sluta fungera, vilket är varför en motor överhettas om bältet misslyckas.
Dry Rot

torr röta är ett tillstånd som uppstår till fläktremmar som ruttnar gummit att banden är gjorda av. För att avgöra om din fläktrem har torr röta, öppna huven och leta reda på remmen i motorrummet. Ren smuts, skräp och olja bort av bandet med en renare och en trasa. Titta noga på fläktrem för små sprickor och hål i gummit. Röta liknar ett gammalt däck som har börjat spricka. Ta ett vasst föremål som en skruvmejsel och tryck på remmen. Bältet ska inte falla sönder och riva lätt om det är i bra form. Om det är österut att riva det, är bältet torr-ruttnade.
Orsak av röta

Fläktrem röta orsakas av ålder och torra förhållanden. En fläktrem bör justeras regelbundet för att maximera dess användbarhet. Om en fläktrem är torr ruttnade, bör den ersättas
Solution

. Det är oftast lätt och innebär lossa fläktremmen så det kan avlägsnas från remskivorna. En ny rem installeras sedan i omvänd ordning att den gamla en avlägsnades. Bältet dras sedan åt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126617.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.