Hur man reparerar en bil färg Skrapa

Chanserna är om du har en djup anslutning till din bil, försöker du att skydda den så gott du kan. Det är anledningen till att du parkera den så långt bort som möjligt från alla andra bilar i butiken så det inte blir dinged av en annan shopper. Men oavsett hur mycket du försöker skydda din bil, det fortfarande kan sluta med lite färg skrapar. En skrapa kan vara resultatet av en skenande kundvagn, eller någon kunde ha trott att det var roligt att skriva din bil. Oavsett orsaken till skrapa, kallar uppgiften för att reparera de skador som har gjorts. Saker du behöver
Soap
vallaborttagningsmedel 1-000 -, 2000 - och 3000-grit, vått /torrt sandpapper
slipblock
skokräm
Fiber handduk
Body förening
SPACKEL
Maskeringstejp
Automotive primer
Automotive Bättringsfärg
Visa fler instruktioner
1

Skrubba bilen panel med tvål för att ta bort all smuts som finns på ytan av bilen som kan orsaka problem med färgen fastnar. Använd ett vax remover för att ta bort vax som kan störa under målningen. Låt det torka
2

Sand scratch långsamt med 2.000 -. Till 3000-grit, vått /torrt sandpapper och en slipkloss, med små rörelser efter längd skrapa. Sand ca 1 eller 2 inches av området runt skrapa. Använda fint sandpapper kan hjälpa dig att undvika att skapa repor som du sand. Målet är att slipa skrapa tills du når nivån för scratch utan att behöva gå längre än nödvändigt. Ett bra tips är att gnida en skokräm i början så att du vet hur långt du har till sand. Fortsätt att slipa tills det inte finns någon skokräm kvar i repan. Använd en skokräm som kontrasterar färgen på bilen. Bort damm slipning skräp med en fiber handduk.
3

Fyll i djupa repor med en kropp förening och en plast spackel. Använd inte knivar metall kitt, eftersom de kommer att skapa fler repor. Låt kroppen föreningen att hårdna som rekommenderas av tillverkaren.
4

Sand det reparerade området med 2.000-grit sandpapper tills den är slät. Använd fiber handduk för att avlägsna slipdamm.
5

masken omgivande områden med maskeringstejp så att du inte råkar måla dem. Lämna några inches runt bilen skrapa.
6

Spraya det skadade området med en bil primer, med en jämn rörelse. Håll sprayen flytta så att du inte sluta med ett fläckigt område. Låt den torka över natten.
7

Kontrollera om du kan hitta koden lacken i handskfacket eller på sidan av dörrkarmen. Fråga din lokala Biltema om de kan hjälpa dig att hitta den exakta färgmatchning för din bil. Ta med ditt VIN-nummer så att de kan köra en dator match att hitta matchande bättringsfärg. VIN-nummer på fordon är vanligtvis belägen på platser som föraren dörrkarmen, instrumentbrädan på förarsidan, eller bagagelucka i reservhjulet.
8

Måla det reparerade området med fordonsindustrin touch-up måla. Använd applikatorn borste för att applicera ett tunt lager färg, med jämna, parallella drag. Applicera så många lager färg som du behöver. Tillåt minst fem till tio minuter mellan färgskikt. Låt färgen torka som rekommenderas på etiketten instruktioner. Den reparerade området med 1000-grit sandpapper för att avlägsna eventuella ojämnheter eller ytojämnheter
9

Sand. Vara så skonsam som möjligt. Arbeta dig upp till 2.000-slippapper och 3000-grit sandpapper tills området är slät.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126477.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.