Hur Är Remskivor & liknande spakar?

Remskivor och spakar är mekaniska anordningar för att få en fördel gentemot en inert belastning kraft. Båda posterna är enkla maskiner. De kan ändra riktning eller storleken på applicerad kraft. Dessa enheter gör arbetet lättare eftersom de ger förhållanden som tillåter kraft anbringas över avstånd. Definition av en enkel maskin

The World Book Dictionary definierar en enkel maskin som en mekanisk anordning som ändrar riktning eller omfattningen av våld. Enkla maskiner kan också klassificeras som de enklaste mekanismer som använder hävstång för att multiplicera kraft. Enkel applicerade kraften används för att göra arbetet mot en enda last kraft.
Mekanisk fördel

Leverage är en mekanisk fördel för att flytta en last kraft. Mekanisk fördel används för att mäta effektiviteten av enkla maskiner. Enligt Science.jrank.org, är ekvationen för mekanisk fördel mängden motståndskraften flyttade dividerat med använt våld.
Remskivor

remskiva är en mekanism som består av ett hjul på en axel eller axel. Hjulet kan ha ett spår mellan två flänsar runt dess omkrets. Den roterande rörelsen hos den vridande hjulet tillåter remskivan att få den mekaniska fördel i en fast eller rörlig position. Ett drivsystem som består av ett bälte, rep eller en kedja befogenheter att trissa system.

En fast remskiva vänder riktningen av kraften. Dubbla eller multipla trissor tillåter lasten lyftas med mindre ansträngning, men drivsystemet (bälten, linor etc.) måste flytta en längre sträcka för att flytta lasten.
Spakar

En hävstång är ett styvt föremål används tillsammans med en stödpunkt eller en pivot punkt att multiplicera den mekaniska kraft som kan appliceras mot en belastning. Nedåtgående rörelse vid ett slutresultat i uppåtgående rörelse vid den andra änden. Spaken kan multiplicera kraften anbringas mot lasten eller sträcka över vilken kraften appliceras, beroende på Museum of Science.

Effektiviteten av en hävarm bestäms av det avstånd som den drivande kraften har att resa till den inerta kraft, enligt Science.jrank.org. Ju längre en person är från en stödjepunkt, desto större mekanisk fördel han kan åstadkomma mot lasten. Addera enkla till komplexa
Machine

Enkla maskiner har använts i århundraden och är grunden för att bygga komplicerade maskiner, som är mer än en enkel maskin. Enkla maskiner fungerar i samförstånd för att möjliggöra en komplex maskin för att köra som en enda enhet.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126408.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.