Hur man använder Champion Tändstift Byt NGK

Det finns många företag som gör tändstift, och välja rätt en för ditt fordon kan vara en förvirrande uppgift. Ofta är vissa märken rekommenderas framför andra varumärken för olika märken och modeller. Till exempel kan vissa bilar går bättre med vissa Champion pluggar än andra märken av pluggar. Använda pluggar Champion tändstift på ett fordon som för närvarande använder NGK pluggar är en enkel ersättare. Båda dessa är högkvalitativa tändstift som fungerar lika bra, så vissa bilar kan köra bättre med Champion pluggar än NGKs och vice versa. Saker du behöver
Skruvmejsel
Tändstift Tape skiftnyckel Mössor och markör
Tändstift bladmått
Visa fler instruktioner
1

Leta gnistan tändkablarna och tändstift. Beroende på bil kan du behöva ta bort en plast motorhuven som döljer själva motorn och tändstift kablar plugg och tändstift. Motorhuvar hålls vanligtvis på med skruvar som måste tas bort med en skruvmejsel eller med clips, i vilket fall motorhuven helt enkelt dras av för hand.
2

Ta bort tändkabeln genom att greppa den stadigt på botten där den glider över proppen. Ta inte bort det genom att helt enkelt dra på den tunna tråden delen själv, eftersom det kan skada den. Om fordonet är utrustat med en spole på tändstift inställning och inte har tändkablarna, unbolt spolarna, strömkabeln kopplas bort och ta bort spolarna från pluggarna. Markera tändkablarna eller spolar för att se till att de installeras i rätt riktning. Du kan antingen markera de ledningar eller spolar med en bit tejp och en markör eller helt enkelt ta bort pluggarna och ersätta dem en i taget för att hålla dem i rätt ordning.
3

Place tändstiftet uttaget över tändstiftet tills du känner uttaget sätet på tändstiftet. Tändstiftet uttaget kommer att ha ett gummi inlägg som griper tag i änden av pluggen. Vrid nyckeln moturs för att lossa och ta bort tändstiftet ur motorn. Släng den gamla tändstiftet.
4

Gap den nya Champion tändstift med en plugg bladmått, som gled mellan spetsen av pluggen och elektroden för att ställa in rätt avstånd. Konsultera din instruktionsbok för korrekt inställning. Korrekt gapet beror på vilken Champion plugg du använder samt vilken bil du använder den på.
5

Träd den nya kontakten i motorn för hand. Om det inte finns tillräckligt utrymme för att skruva pluggen i hand, sätt i kontakten i tändstiftet uttaget och försiktigt trär den i. Kontrollera att tändstiftet trådar i rakt så att trådarna i motorn inte skadas. Dra åt tändstiftet ordentligt med sockeln, men dra inte åt pluggen.
6

tillbaka tändkabeln eller spolen och kablaget på pluggen. Upprepa stegen ovan för de återstående tändstift. Sätt tillbaka motorn täcker om fordonet används motorhuvar. Starta motorn så att den fungerar som den ska.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126403.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.