Tecken på en dålig bil Timing Belt

en kuggrem vindar runt delar av ett fordons motor för att hålla delarna igång ordentligt och synkront. Bältet är gjord av syntetiskt gummi och förstärkta high-Dragkorderna styrka. Ju mer ett fordon kör, desto mer använder bältet genomgår, bär det ned över tiden. Det finns inga bergsäkert sätt att upptäcka en sliten kamrem utan att fysiskt titta på det, men att uppmärksamma andra ledtrådar kan spara en drivrutin från en potentiellt allvarlig brytning. Byta ett bälte är ett jobb bäst reserveras för en professionell mekaniker eller någon med stor kunskap och utrustning för fixering fordon. Glaserade eller blankt utseende

Ett tecken på att en rem blir sliten är en inglasad eller blankt utseende på undersidan. Detta innebär att gummit blir hårt och kommer inte att ge den flexibilitet bältet behöver. En annan kontroll är att trycka på en fingernagel eller spetsen på en skruvmejsel försiktigt på bandet. Om trycket inte lämna ett märke, betyder det gummit blir för styvt. Några tecken är mycket mer uppenbar, som att knäcka eller nötning. Bälten med den typen av skador skall omedelbart bytas ut. Kamremmen kan vara svårt att få till, så en visuell och fysisk kontroll görs bäst genom en professionell eller bilägaren med erfarenhet inom mekanik.
Noise

Ibland , kommer en kamrem producera ett högt ljud när bilen är igång, oftast när fordonet först startas och motorn är kall. Bullret kan skrikande, väsande, slipning, rosslande, kvittrar eller mullrande. Squealing är vanligt att en lös rem, vilket kan tyda på slitage och behovet för utbyte. Om bältet är ganska ny, ännu fortfarande gör ett ljud, ska föraren ha spänningen justeras, men ändå visuellt kontrollera för onormalt slitage. Addera ditt fordon startar inte

När ett fordons motor inte startar, är det möjligt att kamremmen har gått sönder. Motorn kommer inte att starta eftersom utan bandet kommer kamaxeln roterar inte när vevaxeln vänder. Detta kan diagnostiseras genom att titta på kamaxeln samtidigt vrida på vevaxeln. Om kamaxeln inte roterar är remmen sönder.
Hög körsträcka

Fordon har en typisk livslängd för kuggremmar. Olika fordon har olika förväntade. Till exempel rekommenderar Honda remmen byts ut efter ca 90.000 miles. Bälte livslängd bör anges i förarens instruktionsbok. Fordonets ägare bör följa dessa riktlinjer om inga andra problem uppstår innan dess.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126387.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.