Hur till Öka bränsle körsträcka för en 2003 Dodge 3500 Cummins Diesel

De 2003 Dodge 3500 Cummins Diesel först gjorde sitt framträdande i 2003 och är en mycket vanlig motor som används i Dodge Ram raden av lastbilar. Dessa är full storlek lastbilar som varit konsekvent storsäljare. Om du inte är villig att betala för en mer bränsleeffektiv motor, är det bästa sättet att öka gas körsträcka med dessa Ram lastbilar att följa korrekta körvanor och uppgradera vissa delar. Saker du behöver
Däck
Avgassystem
Sängöverkast
Performance intag
Luftfilter
Diesel prestanda chip
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera om din Dodge lastbilens däck är ordentligt pumpade. Däck som är överfyllt eller för lågt minskning körsträcka. Se till att dina däck har tillräckligt beträda, och att de är korrekt riktade och balanserade.
2

Byt ditt avgassystem med ett nytt och förbättrat system utformat för dieslar. Ett bättre avgassystem kan minska belastningen på en motor, ökad bränsleeffektivitet. Dessa nya system har bredare och rakare rör som förbättrar avgasflödet.
3

Förbättra dina körvanor. Följ hastighetsgränsen, inte accelerera inte upp kullar eller rev motorn. Värm upp motorn för endast så länge som krävs. Använd din lastbil överväxel, som minskar hastigheten på motorn och dess bränsleförbrukning. Använd din luftkonditionering endast vid behov. Kombinera dina ärenden till ett.
4

Placera en cover på sängen av din Dodge 3500 för att minska luftmotståndet. Mindre luftmotstånd översätter till förbättrad körsträcka. Kör med dina fönster stängda på en motorväg för att minska luftmotståndet.
5

Installera en prestanda intag gjord för dieselmotorer. En föreställning intag förbättrar luftflödet till motorn, som kommer att hjälpa den att använda mindre gas.
6

bort eventuella överflödiga kilon från din lastbil. En tyngre fordon bränner mer bränsle. Bara bära objekt i sängen och hytt som är nödvändiga. Använd inte extra breda hjul, överdimensionerade däck och extraljus. Alla dessa poster lägga vikt till lastbilen.
7

Uppgradera luftfiltret. Den extra kostnaden för en bättre luft filter kommer att spara pengar i det långa loppet eftersom de håller längre och täppa mindre lätt. Ju mer ren syre som når din motor, desto bättre och mer effektivt det kommer att fungera.
8

service din bil på en regelbunden basis. Ställ upp det som rekommenderas av bruksanvisningen. Kontrollera din lastbil bränsletrycksregulatorn och motorns kompression. Båda ökar bränsleförbrukningen när de inte fungerar.
9

Placera en diesel prestanda modul eller chip i din lastbil. Modulerna är utformade för att ändra systemet bränsleinsprutning för att förbättra motorns prestanda och gas körsträcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126355.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.