Hur byta ut den bakre bromsbelägg på en 2000 VW Jetta

The 2000 Jetta är den fjärde generationen av denna populära sedan gjorts av tyska biltillverkaren Volkswagen. En av de rutinmässiga aspekterna av Jetta underhåll se till att bromsarna är i gott skick och fungerar korrekt. Det rekommenderas att bromsarna på en Jetta bytas var 10.000 miles. Byte av fjärde generationens Jetta bromsar kan göras genom ett hem mekaniker med rätt verktyg och förhållningssätt. Det bör noteras att om du är osäker på att utföra din egen broms jobb, bör du lämna det upp till en professionell. Saker du behöver
Golv jack
Jack står (2) katalog Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Wire
Brake Cleaner Review trasor Shop
öppen nyckel
VW Mätmarkörverktyget
Ersättningsbromsbelägg rotorer
Byte bromsbelägg
Visa fler instruktioner
1

Park Jetta på ett plant underlag. Kontrollera att transmissionen är i växeln eller i parken (för en automatisk). Ställ inte nödbromsen. Använd en rörtång för att lossa de bakre hjulens muttrarna. Höj baksidan av fordonet med en kraftig domkraft. Sänk den på pallbockar sedan avsluta bort bakhjulen.
2

Spray bromsoket, rotor och närliggande delar med broms renare och torka ned allt med en trasa. Ta bort de 13 mm bultar som fäster bromsoket till bromsok fästet med en hylsa och spärrskaft. Använd en öppen nyckel för att hålla plattskaft av varje bult på plats medan du lossa och ta bort det. Skjut tjocklek av av rotorn och stödja den med en bit tråd bunden till en suspension del eller på en plattform. Ta bort de gamla bromsbeläggen från bromsskivan. Rengör rotor med broms renare igen.
3

Använd speciella VW Mätmarkörverktyget (tillgänglig online eller på din lokala återförsäljare) för att vrida kolven medurs och komprimera den i bromsoket så att det är tillräckligt utrymme för nya, tjockare bromsbelägg. Placera verktyget i de båda urtagen i bromsok kolv och vrid den för att dra in kolven. Läs instruktionerna som medföljde Mätmarkörverktyget för mer detaljerade anvisningar.
4

Montera de nya bromsbeläggen på rotorn i samma riktning som de gamla kuddar. Skjut bromsok över bromsbeläggen, se till att de sitter ordentligt i bromsoket. Tråd i bromsok bultar för hand, dra sedan åt dem ordentligt med hylsa och spärrskaft. Skruva tillbaka hjulen på bilen och sänka den till marken med domkraften.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126346.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.