Hur veta när din Bromsbelägg Behöver Ändra

Bromsbelägg är en av de viktigaste delarna av ett fordons bromssystem . Bromsbelägg är fästa vid endera sidan av rotorn på hjulen på ett fordon. Värmen och friktion som genereras av dynorna när de slutar ett fordon bär dem ut med tiden . Bromsbelägg bör bytas så snart de visar tecken på stort slitage , eftersom slitna dynor kan leda till dyrare reparationer senare . Instruktioner
1

Lyssna till ljudet av bilen när du bromsar . Stäng av radio och luftkonditionering , och rulla ner rutan . Sätt foten på bromsen för att sakta stoppa bilen . Lyssna efter ett högfrekvent tjutande ljud eller ett skrapande ljud . Båda dessa ljud indikerar att bromsbeläggen är slitna och måste bytas ut .
2

Stanna bilen och lägga den i parken . Vrid ratten hela vägen till vänster och stänger bilen av . Addera 3

Ut ur bilen och titta bakom framdäcket som är pekade bort från bilen . Du kommer att se ett plant stycke av metall med ett hål i mitten . Titta genom hålet för att lokalisera bromsbeläggen . Det blir en bromskloss på vardera änden av hålet , med rotorn mellan dem .
4

Undersök de två kuddar för att se om de är mindre än 1/4 tum tjock . Om de är , är det dags att byta ut dem . Om dynorna ser bra , inspektera kuddar på de andra hjulen för att se om de behöver bytas .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126314.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.