Hur man tar bort en Katalysator det orsakar problem på en bil

När du kliver på gasen och bilen motorns varvtal ökar, men du behöver inte ta fart, då kan du ha ett problem som orsakas av en defekt katalysator. Katalysatorn är bultad mellan avgasröret som lämnar motorn och avgasröret som leder till ljuddämparen bak på bilen. Katalysatorn minskar toxiciteten av utsläpp från motorns avgassystem. Du måste ta bort katalysatorn för att få det testat eller att installera en ny. Saker du behöver
Däck jack
Hylsnyckelsats och ställa
Arbete handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Låt din bil till svalna innan du börjar ta bort katalysatorn. Den katalysator och avgasröret bo varmt i upp till en timme efter att bilen har stängts av, och eventuellt längre beroende på yttertemperaturen.
2

Placera däcket jack i främre eller bakre din bil på den sida med ljuddämparen. Konsultera din instruktionsbok för rätt plats att placera uttaget. Lyft bilen tillräckligt för att ge dig utrymme att glida under fritt.
3

Skjut under sidan av bilen på ryggen, precis bakom motorn.
4 < p> Följ avgasröret från motorn till framsidan av den katalytiska omvandlaren. Montera rätt storlek uttaget på de två skruvarna som håller den främre delen av katalysatorn till avgasröret och vrid nyckeln moturs för att ta bort dem.
5

Ta bort de två skruvarna som håller den bakre delen av den katalytiska konverter till avgasröret som sträcker sig till den främre delen av ljuddämparen. Montera rätt storlek uttaget på de två skruvarna som håller den bakre delen av katalysatorn till avgasröret och vrid nyckeln moturs för att ta bort dem.
6

Dra katalysatorn ut från mellan avgasrören . Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126304.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.