Hur man vet om en bränslefilter är dåligt

Bränsle filter är en viktig komponent i bränsleavgivningssystem. Filter att ta bort smuts från bränslet innan det rinner ut i insprutare eller förgasare. När bränslefiltret blir för smutsigt, smutsigt och rost partiklar tillåts strömma in i din motor orsakar din insprutare bli igensatta. Det finns dock ett enkelt sätt att ta reda på om din bränslefiltret är dåligt och måste bytas ut. Saker du behöver
Stor halm eller mindre slang Sida 2 skiftnycklar eller en snabb upplåsningsverktyget Handskar
Skyddsglasögon
Visa fler instruktioner
1

Hitta din bränslefiltret. Beroende på vilken typ av bil du har, är din bränslefiltret ligger antingen under huven kopplad till bränsletillförsel-systemet eller under bilen längs bränsleledningen. Läs bilens ägare manual för att ta reda på var den ligger.
2

bort din bränslefiltret. Om filtret är under huven på din bil, behöver du sannolikt en skiftnyckel för att koppla bort den från bränsletillförsel systemet. Hitta ditt filter och lossa bultarna som håller fast den på plats. Om din bränslefiltret är under din bil, behöver du förmodligen att använda en snabbkoppling verktyg för att koppla bort den från bränsleledningen. Addera 3

Inspektera din bränslefiltret. Lägg märke till att det finns hål på båda sidor av filtret. Försök att ta bort något som du kan se hindrar antingen hål.
4

Använd en stor halm eller en liten slang och tillämpa den på ena änden av bränslefiltret. Blåsa i halm eller slangen. Om din andedräkt går igenom med lite motstånd, är ditt bränslefilter fortfarande i gott skick. Om du har svårt att blåsa luft genom bränslefiltret, då det är igensatt och måste bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126288.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.