Hur vill kolla Auto A /C Under vintern

Luftkonditionering i en bil kan vara en livräddare under varma sommardagar. Det håller luften i bilen sval och behaglig. Men på vintern du inte vill kall luft i bilen. För många människor, bilar luftkonditioneringar går oanvända på vintern och de vänta till våren för att kolla upp dem. Vid denna punkt, kommer små problem som läckor har hunnit bli större så är det klokt att kontrollera din luftkonditionering på vintern också, innan du faktiskt behöver det. Instruktioner
1

Kör din luftkonditionering och då under vintern. När luftkonditioneringen i bilen inte används regelbundet, kan tätningarna och kompressor avveckla misslyckas när du börjar använda det tungt i sommar. Du behöver inte nödvändigtvis köra den till den punkt där det sätter ut kall luft. Du kan köra den med temperaturen ringas upp. På detta sätt, kan du använda den för att recirkulera den varma luften i bilen.
2

Kontrollera lufttemperaturen vid olika inställningar. Ändra temperaturinställningen medan du kör din luftkonditionering. Gör temperaturen på luften som kommer ut ur munstyckena förändras korrekt? Om inte, kanske du har en långsam läcka i ditt system.
3

Lyssna för udda tongångar. Om du hör vibrationer eller andra ovanliga ljud när fläkten är igång, kan det vara så att det finns skräp i fläkten som behöver tas bort.
4

Kontrollera luftflödet från ventilerna. Det bör vara konstant. Om det börjar att avta, kan förångaren ha drabbats av problem.
5

Lämna in din bil för service. Om du inte hittar något problem med din luftkonditionering, schemalägga en tjänst utnämning. Tekniker kommer att ha den specialutrustning som krävs för att korrekt diagnostisera och reparera problem luftkonditionering. Inte bara har datorn laddas. Det är bara ett plåster på det verkliga problemet, och kommer inte att vara en permanent lösning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126277.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.