Hur vet jag om kulleder är slitna?

När du kör din bil på vägen, hjulen och fjädring har möjlighet att röra sig uppåt, nedåt och i sidled på grund av kulleder. Ett fordons kulleder ansluter armen styranordningen till styranordningen knoge. Kulleden i en bil liknar kulleden i axeln eller höft. En bils kulled skall bytas ut när den är sliten. Instruktioner
1

Kontrollera dina däck för ojämnt slitage. Lossa försiktigt greppet om ratten när du kör bilen för att se om bilen drar åt ena eller andra sidan. Lyssna efter clunking eller suspension brus. Dessa är vanliga tecken på slitna kulleder och kommer vanligtvis att varna dig att kontrollera kulleder.
2

Läs fordonets servicemanual. Slå upp bilens fjädring och läsa om den bästa metoden för att komma till kulleder. Enligt mobiloil.com, fjädring typer varierar från bil till bil, och det säkraste sättet att kontrollera kulleder är att hänvisa till det förfarande som anges i bilens servicemanual.
3

Kontrollera för slitage indikatorer på kullederna. När du bestämmer det korrekta sättet att komma till kulleder (i steg 2), fysiskt inspektera kulleder. Vissa kulleder har slitagevarnare, dessa vanligtvis sticka ut från centrum av kulleden och försvinna in i huset som gemensamt bär. Om slitageindikator är i jämnhöjd med kulled bostäder, är kulleden slitna och behöver bytas.
4

Kontrollera kullederna är lösa. Hissa upp bilen och placera händerna på toppen och botten av däcket. Försök att flytta däcket vänster eller höger för att kontrollera glapp. Om du märker glapp, ta bilen till en serviceverkstad för en professionell åsikt. Enligt aa1car.com, indikerar kulled glapp bära, men nivån av löshet varierar från bil till bil. Det enda sättet att vara säker, enligt aa1car.com, är att kontrollera en servicemanual.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126263.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.