New Car Care Tips

Eftersom det är en så stor investering, köpa en ny bil är överväldigande och möjligheten att bibehålla den nya-bil-doft och glänsande lacken är definitivt värt ansträngningen. För att bevara utseendet och drift av ett nytt fordon, är det viktigt att ta extra hand om bilen. Inte bara kommer det att fortsätta att se ut och springa som ny, kan det också spara ägaren pengar på lång sikt, öka andrahandsvärdet på bilen. Inkörningstiden

Enligt www.rd.com, är det "inkörningsperiod" normalt de första 1.000 miles av ett nytt fordon liv. Under denna tid, det finns vissa riktlinjer att hålla bilen i toppskick. Först är det nödvändigt att följa tillverkarens rekommenderade maximala hastighet, vanligen mindre än 55 mph. Undvik också att dra tunga laster, t.ex. trailers eller lastat rack bagage. Dessutom undvika tomgång under långa perioder som bränsle rester kan bygga upp på cylinderväggarna, vilket orsakar skador på motorn, samt ökad bränsleförbrukning.
Car Utseende

att säkerställa att fordonet fortfarande ser sitt absolut bästa, rekommenderas av www.carcaretips.info att "tvätta varje vecka." Smuts och andra luftpartiklar kommer att samlas på ytan, vilket kan skada eller färgning av färgen. En monterad bil täcka bör användas om tvätt varje vecka är inte troligt Vid tvätt av utsidan av bilen, även torka av interiören också. Dessutom, för att upprätthålla det glänsande yttre glöd, vax en gång i månaden. För lädersäten, rengöra och skick en gång i månaden. Att misslyckas med att villkoret lädret regelbundet kan leda till för tidig sprickbildning.
MOTORVÅRD

Kontrollera oljenivån regelbundet försäkrar att motorn blir en riklig mängd olja. För lite eller för mycket olja kan leda till trubbel. En annan sak måste kontrolleras ofta är kylmedel, som förhindrar motorn fluiden från att frysa i kallt väder och kyler motorn i varmare temperaturer. Följ bruksanvisningen och använd rekommenderad oktannivån av bensin. Enligt www.ftc.gov, "högoktanig bensin inte bättre än vanlig oktan för att förhindra avlagringar i motorn från att bildas, i att ta bort dem, eller i städning bilens motor."

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126248.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.