Hur att rengöra en kolvringspåret

Någon omfattande motorrenovering omfattar byte av kolvringar. Dessa ringar är installerade i spåren som är bearbetade in i sidorna hos kolvarna. En av de viktigaste aspekterna av en framgångsrik motorrenovering är att säkerställa att alla delar är rena och i exakt spec. Spåren i kolvarna att ringarna är installerade i bör vara helt fri från smuts och partiklar att minska sannolikheten för cylinderväggen blir repad eller skadad så kolvarna rör sig upp och ner. Saker du behöver
kolvringspåret Piston renare
rengöringsmedel
Luddfri frottéhanddukar
Stålull (tillval)
Visa fler instruktioner
1

bort kolvarna från motorn om de inte redan ut ur motorn. Försiktigt isär kolven genom att ta bort de gamla ringarna från ringspåren.
2

Installera rätt storlek blad på en kolvring rengöring verktyg. Detta är en handhållen verktyg som off skrapar byggt upp kol inuti ringspåret.
3

Blötlägg kolven och spåren med en kolv rengöringskemikalie konstruerade för utsugning av bebyggda kol från kolvarna och motordelar. Kör spåret rengöring verktyget kring spåren tills allt kol avlägsnas. Innan du installerar ringarna skall kolven spåren vara helt fri från bygg-up kol.
4

Torka hela kolven nedåt med en ren, luddfri frottéhandduk. Du kan använda stålull för att polera kolven och spåren ringen, men se till att skölja kolven noggrant för att avlägsna eventuella metallfibrerna kvar av stålull.
5

Installera dina kolvringar på spåren och kontrollera avståndet mellan ringarna och toppen av spåren. Rådfråga din verkstadshandbok för ordentliga specifikationer för vad som är acceptabelt slitage i spåren kolvringen.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126185.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.