Hur du ändrar bränslefilter i en 1989 Corolla

I bränslefiltret rengör gas av smuts och rost partiklar innan det kommer in i motorn. Detta minimerar skador på bränslesystemet. Bränslefilter inspektion och (vid behov) byte bör ske ungefär varje år eller 30.000 miles för bränsleinsprutade system och varje 15.000 mil för förgasarmotorer. Sedan 1989 Corolla är tillgänglig med antingen injiceras ett bränsle eller en förgasarmotorer, det finns två olika metoder för att byta filtret, baserat på motortyp. Saker du behöver
Tänger
bränslefilter
skruvmejsel
Wrench
Fuel line plug
Momentnyckel
Visa fler instruktioner
förgasarmotorer

1

Utför denna procedur när motorn är kall - aldrig när motorn är varm. Leta bränslefiltret i motorrummet nära träkolskanistern. Det är ett cylindriskt plastföremål med två linjer som är knutna till den.
2

Lossa slangklämmorna på bränsleledningarna leder till filtret en åt gången med en tång eller skruvmejsel (beroende på klämma typ). När lös, skjut klämman ner matarledningen. Dra varje slang från filtret bostäder genom att vrida försiktigt i slutet av slangen att lossna. När slangarna tas bort, dra ut filtret ur klämaggregatet medan du håller den upprätt för att inte spilla någon restbränsle, och kasta filtret. Sätt det nya filtret i
3

klämanordningen. Orient filtret så att pilen pekar mot slangen som går till förgasaren.
4

Skjut slangarna tillbaka på bröstvårtor av bränslefiltret, skjut klämmorna på plats och dra åt dem. Starta motorn för att kontrollera att det inte finns några läckor i systemet och att filtret fungerar.
Bränsleinsprutning
5

Utför denna procedur när motorn är kall- -aldrig när motorn är varm. Leta bränslefiltret i motorrummet, det är nära injektionen grenröret. Det är en rund metallcylinder. Avlägsna skyddsplåten från filtret genom unbolting fästskruvarna.
6

Placera ett kärl under bränsletillförsel för att fånga kvarvarande gas. Sakta lossa facket bulten med en nyckel för att släppa trycket i systemet. När släpps, ta bort facket bulten och låta eventuella kvarvarande bränsle att rinna.
7

Koppla linjen bränsleinloppet och placera en i ändan för att förhindra ytterligare bränsle förlust. Ta bort bränslefiltret genom att lossa skruvarna på klämman och dra ut det.
8

Skjut det nya bränslefiltret på plats och något åt ​​bulten på klämman för att hålla filtret på plats. Återanslut bränslefiltret inloppet linje och drar åt skruven. Återanslut tryckröret och dra åt den fackliga bulten.
9

Dra åt skruven på inloppet linjen och leverans bulten till 22 ft lbs. med hjälp av en momentnyckel. Slå på motorn och kontrollera om det finns läckor. Om inga läckor upptäcks, installera den skyddande sköld.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126164.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.