Hur man installerar Spark Ends tändkabeln

Tändstift trådar är en viktig del av bilens tändsystem. Tändkablarna ska inspekteras regelbundet och bytas ut vid behov. Dåligt fungerande tändkablar kan orsaka en bils motor att köra på färre än alla sina cylindrar, kan orsaka dålig gas körsträcka eller hindra den från att köra alls. På de flesta bilar bort gamla tändkablar och installera nya är en okomplicerad process. Dina händer är det enda verktyg som krävs. Saker du behöver
Tändstift trådar
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven. Leta trådarna där de går till tändstift i motorn och där de fäster till distributören.
2

Notera i vilken ordning de tändkablar är installerade och där varje tändkabeln fäster gnistan plugg och där det fäster distributören. Det kan hjälpa att byta varje plugin i taget för att se till att de inte är installerade i ordning.
3

Ta bort den gamla tändkabeln genom att dra bort tändstiftet. Dra tråden i närheten av basen för att undvika att riva det som du tar bort den. Dra inte i mitten av tråden.
4

Ta den andra änden av strömkabeln från distributören på samma sätt som du tog bort kabeln från tändstiftet. Ställ tråden åt sidan.
5

Installera den nya tändningskabeln genom att skjuta den på änden av tändstiftet. Tryck ordentligt på slutet tills du känner insidan av änden av pluggen tråden sätet på pluggen. Dra tråden försiktigt så att den är installerad.
6

Installera den andra änden av kabeln på rätt plint på distributören på samma sätt. Var noga med att installera rätt ände på distributören. Ändarna av de flesta tändstift kablar ser annorlunda, med en längre känga för tändstiftet änden och en kortare känga för distributören slutet.
7

Upprepa processen för resten av tändkablarna. Vägleda tändkablarna genom någon plast tråd hållare i motorrummet, innehavarna hålla trådarna på plats

. .from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126104.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.