V10 Ford motorproblem

Fords 6.8L (413 kubiktum, finns i E-serien och F-seriens lastbilar) V10 är en del av företagets "modulära" motorfamilj (1991 lägga fram), och utgör den största utvecklingen av design. Ett sätt att tänka på V10 är som en 4.0L V6 med fyra extra cylindrar eller som en 5.4L V8 med två cylindrar. Basic Design

Fords truck V-10 är en järn-blocket, overhead-cam aluminium huvud design som använder centralt monterade tändstift och direkt eld tändning. Nästan alla ventilsystem och komponenter tillbehör delas med 5.4L, vilket gör konstruktionen ganska tjock och lätt att reparera. Men många 1997-2008 motorer har en olycklig brist i topplocket.
Design fel

aluminium huvuden på två-ventil 4.6L och 5.4L V8 och 6.8 L V10s (byggd i bolagets Windsor, Ontario växt, inte att förväxla med 2005 och en ökning med 3-ventil huvuden) har en olycklig brist i tändstiftsgängor. Att vara en mjuk metall, aluminium har inte mycket inneboende styrka i första hand, utan också expanderar i en annan takt än stålet tändstift gängad in i den. Ford satte V10: s tändstift på botten av en fem tum djup brunn, och bara lämnade tillräckligt med utrymme för att tillåta ungefär fyra trådar värda av tändstift engagemang i topplocket. Addera ditt fel

Efter upprepad värme cykling, svetsar tändstiftet huvudsak själv på gängorna, försvaga materialet och ändra den bärande center. Slutresultatet av denna design fel är att de bakersta tändstift på motorns huvuden tenderar antingen slumpmässigt skjuta ut av blocket under körning, eller fastnar medan processen för borttagning. När hårt stål pinnar till mjuk aluminium, kommer aluminium ger oundvikligen vägen först. Slutresultatet är att huvudet är tändstiftet trådar remsa rensa ut och lämnar en jämn hål och inget sätt att installera pluggen.
Factory Reparationer

Ford täcker denna motor problem under garanti (Teknisk service Bulletin TSB 07-21-2). Men om din motor misslyckas efter att garantin gått ut, är du ansvarig för reparationerna. Ford utfärdat en reparationssats kallas Lås-och-Stitch som tillåter ägaren att installera en aluminium insats där tändstiftet trådarna ska vara. Satsen levereras komplett med verktyg, material och särskilda förfaranden installation.
Råd

Fords kit kommer att göra jobbet, men att installera skär aluminium tråd i stället för redan misslyckade aluminium gängor är en lektion i att upprepa historien. Aftermarket stål-insert kit kostar ungefär lika mycket, och kommer sannolikt att överleva Fords aluminium band-aids.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/126039.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.