Hur man byter tändstiften på en 2005 Taurus 3,0 Motor

Du behöver inspektera och eventuellt byta ut en 2005 Ford Taurus tändstift var 60.000 miles eller två år, vilket som kommer först. Medan alla versioner av 2005 Taurus har en 3,0 liters motor, det finns några små skillnader på hur man kommer åt kontakterna, beroende på om bilen har en överliggande kamaxel eller toppventilmotor. Byt varje plugg en i taget så att du inte blanda ihop tändkablarna eller möjligen tändspolar. Saker du behöver
Skruvmejsel
Tryckluft
Tändstift borttagningsverktyg
Ratchet /hylsnyckel med tändstiftshylsor
antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
Borttagning
1

Ta det individuella tändspolen från motorn genom att ta bort dess skruvar, lyfta ut det och sätta det åt sidan. Detta behövs bara om bilen har en överliggande kamaxel motor, eftersom varje tråd har en egen tändspolen.
2

Lossa tändkabeln från kontakten genom att dra ut. Ta tag i tråden från start, inte själva tråden, och använda ett tändstift verktyg tråd borttagning om möjligt. På en toppventilsmotor, att kablarna är i topplocken under ventilen täcker.
3

Clear smuts eller andra föroreningar från tändstiftshålet genom att blåsa bort med tryckluft.

4

Skruva loss tändstiftet ur motorn med ett spärrskaft eller momentnyckel med ett tändstift socket. Vrid sockeln moturs.
Installation
5

Stryk på tätningsmassa på ersättning tändstiftet med ett tunt lager antikärvningsmedel. Se till att inte få någon förening på kontaktens elektroder eller porslin.
6

Montera pluggen i hålet och dra åt den för hand, vilket gör att du inte korsar trådarna med de i hål. Dra ut kontakten till resten av vägen med skiftnyckel.
7

Anslut tändkabeln till pluggen, vrida den på plats tills den sitter ordentligt.
8

Re-anslut tändspolen med sina skruvar om det behövs.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125995.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.