Ford Explorer Maintenance Tips

Underhåll kan betyda skillnaden mellan långa, bekymmersfritt bilägande och en betydligt kortare plågas med dyra reparationer. Ford Motor Company föreslår enkla underhållsrutiner för Explorer att hålla den igång så länge som möjligt. Följ schemat och du kommer att spara pengar och krångel.

Däcken på Ford Explorer är ofta en av de mest försummade objekt, men de har en stor inverkan på SUV. Rätt däcktryck har en betydande inverkan på både slitage och bränsleekonomi. Kontrollera tryck varannan vecka till en månad. Om däcken underinflated, kommer de att bära tungt på utsidan av däckmönstret, minska ditt grepp vid svarvning. Om de är overinflated, kommer de att bära tungt på insidan av slitbanan, vilket minskar däckets förmåga att upprätthålla kontakt med vägen under svåra förhållanden. Ställ alltid däcktrycket till rekommenderade PSI listas på VIN dekalen på insidan av förardörren ram. Använd aldrig rating på däcksidan, eftersom det är en maximal inflation siffra för just märke och modell av däck, oavsett vilka fordon det är monterat på.

Roterande däck är också viktigt. Framdäcken luta sig ut och rida på sina kanter när du svänger. Detta skapar en vågig effekt i däckets slitbana. Om den lämnas obevakad detta vågighet, kallad "hackning", blir så allvarlig att Explorer kommer att börja sända betydande väg buller. Hacka skapar också allvarliga vibrationer i framvagnen som sänder till ratten. Rotera däcken på baksidan tillåter dem att rida platt på slitbanan återigen, jämna ut hackning om det inte har blivit allvarligt redan. Rotera däcken var 5.000 till 6.000 miles.

Som med alla fordon, bryter Explorer motorolja ner över tid och du måste byta den regelbundet. Också, spola transmissionsolja var 30.000 miles och ersätta den bakre differentialen vätskan var 60.000 till 100.000 miles, beroende på differentialen. Byt fördelningsväxellådan vätskan var 50.000 miles om du har fyrhjulsdrift och spola kylsystemet var 24.000 till 100.000 miles beroende på vilken typ av kylvätska din Explorer använder. Att försumma vätskorna kan ha allvarliga negativa effekter på de komponenter som de bebor.

Din Explorer har fyra underhåll filter som behöver regelbunden ersättning. Dessa filter tar bort föroreningar från olika system, och ignorera ett filterbyte behov kan snabbt leda till dyra reparationer. Montera ett nytt filter motorolja vid varje oljebyte. Under oljebyte, inspektera motorns luftfilter och byt ut den om du inte kan se ljus genom det. Bränslefiltret är rekommenderad livslängd är 15.000 miles, så byt ut den då. Senast är överföringen filter som ska bytas 60.000 miles.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125956.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.