Everstart Batteriladdare Instruktioner

Den Everstart batteriladdare är en anordning för att ta ut och fylla ett dött bilbatteri så att den kan användas igen. Detta kan hjälpa dig hemma om du inte kan få din bil igång, men det kommer förmodligen inte att bli mycket hjälp på vägen, eftersom batteriladdaren kräver ett utlopp för att fungera. Efter instruktioner medan laddningen är viktigt att undvika skador på batteriet eller skada dig själv. Förberedelser

Bilbatterier kan spotta eller läcka sura lösningar, och kan ibland explodera eller gnista, så bär skyddskläder och glasögon rekommenderas. Var noga med att läsa bruksanvisningen för både batteriladdare och din bilmodell för att få mer information om hur man behandla batteriet.

Ställ volt inställningen på batteriladdaren till "12 volt." Nästan alla bilbatterier är 12 volt, om din är inte, ställ sedan in laddaren på rätt spänning - de flesta Everstart laddare har alternativ för flera spänningar typer, men om inte, använd inte en 12-volts laddare på ett batteri än är inte 12 volt. Du kanske också kunna välja ampereinställning för batteriet. Denna inställning avgör hur snabbt laddningen kommer att föras vidare i batteriet, och bör sättas så lågt som möjligt. En långsam laddning kommer att ta mycket längre tid, men kommer att ladda batteriet mycket mer effektivt.
Laddning

Kontrollera att laddaren är avstängd och urkopplad. Fäst den röda krokodilklämman till den röda (positiva) polen på batteriet, placera sedan den svarta krokodilklämmor på motorns ram så långt från batteriet som möjligt. Ställ in laddaren så långt från batteriet som det kan gå, sedan koppla in den i. Om laddaren har en "On /Off" slå, slå på den och börja laddningen. Vänta rätt mängd tid, som i allmänhet är flera timmar - hänvisa till din specifika laddare manual för mer detaljerade instruktioner om hur lång tid att vänta. Mest Everstart laddare har indikatorer som bör övervakas noggrant för att hjälpa dig veta när laddningen är klar.

Var noga med att dra ur laddaren innan du tar bort batteriet klipp, ta bort den svarta (negativa) klämman först och den röda (positiv) clip sekund.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125935.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.