Så här kontrollerar Automatic Transmission Fluid på en 2005 Toyota Tundra

Den 2005 Toyota Tundra är transmissionsolja kontroll och hål refill ligger på överföring kroppen. I de flesta fall kommer hålen har inte dip pinnar. På grund av avsaknaden av dip pinnar, måste du gå under fordonet vagnen för att kontrollera nivåerna och lägga vätska till transmissionen. Vid kontroll av vätskenivåer, måste du följa några regler och säkerhetsföreskrifter för att få korrekta avläsningar. När du lägger vätska till Toyota fordon, se till att använda Toyota Äkta ATF vätska WS transmission. Saker du behöver
Level arbetsområdet
Droppkar
Insexnyckel skiftnycklar
Toyota Äkta ATF WS transmissionsolja
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Park Toyota Tundra på en plan yta och dra i nödbromsen. Låt bilen tomgång med AC off så att transmissionsolja värms mellan 115 och 130 grader Fahrenheit. Flytta fordonet genom alla växlarna för att fördela vätskan jämnt. Lämna bilen på tomgång medan du kontrollerar vätskan.
2

Skjut enligt Toyota Tundra är underrede och lokalisera sändningen, vilket är under den främre delen av förarhytten.
3

Lokalisera overflow kontakten i botten av transmissionen oljetråget. Nästa, hitta refill pluggen, som ligger halvvägs upp på sidan av överföringen kroppen. Pluggen är en sexkantsbulten med ordet "check" etsas in i det.
4

Avlägsna spill pluggen från transmissionen oljetråget. Om olja kommer ut ur bräddavlopp, har transmissionen tillräckligt med vätska i det och du kan avsluta uppgiften genom att ersätta pluggen. Om ingen olja kommer ut ur bräddavlopp, fortsätt till steg 5.
5

Byt overflow kontakten och vrid Toyota Tundra motorn. Ta bort markeringen kontakten med en insexnyckel skiftnyckel och tillsätt ca 0,4 liter Toyota Äkta ATF WS vätska till transmissionen. Använd en tratt för att förhindra spill. Byt tändstift och starta Tundra motorn.
6

Shift trucken genom växlarna medan den går på tomgång för att fördela transmissionsolja som du lagt till. Avlägsna spill pluggen, som sitter i botten av transmissionen pannan medan lastbilen går på tomgång. Om oljan droppar ut ur hålet, det finns tillräckligt med olja i transmissionen och du är klar. Stäng av Tundra motorn och byt ut båda kontakterna.
7 p Om ingen olja droppar ur översvämningen, upprepa steg 5 och 6 igen tills oljan verkar.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125921.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.