Hur man tar bort oljetråget i en 2000 Audi A4

Audi A4 är mycket populär sedanmodell som har varit i produktion sedan 1995. Den A4 konkurrerar med bilar som BMW 3-serie, men är mer känd för sin användning av Quattro fyrhjulsdrift-system, vilket gör det till ett utmärkt val för ett fordon som kan användas året runt. Liksom alla tyska bilar, är A4 också dyrt att ha en mekaniker arbetar på det, vilket är anledningen till att många ägare väljer att utföra underhåll på sina A4S själva. Uppgifter som att ta bort oljetråget kan göras med rätt verktyg och förhållningssätt. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
Ratchet förlängning
prybar
2-by-4 träskiva
Visa mer instruktioner
1

Höj den främre änden av fordonet med en domkraft. Sänk det säkert på pallbockar. Om du vill ha lite extra utrymme, kan du ta bort hjulen också, även om detta inte krävs.
2

Töm motorn olja i en oljebehållaren genom att ta bort avtappningspluggen med en sockel och ratchet. Ta bort de 10 mm bultar som kör runt i ytterkanten av oljetråget som fäster den till motorn. Oljetråget ska komma ner och vila på hjälpramen när bultarna tas bort.
3

Ta bort skruvarna för främre motorfästet. Ta bort fästet, notera hur distanserna och brickorna är orienterade.
4

Ta bort de två muttrarna på undersidan av fästen side motor. Lyft motorn ca 4 inches med domkraft. Placera domkraften under örat som är belägen vid framsidan av motorblocket. Använd en bit trä mellan jacket och motorn för att skydda motorn. När du hissa upp motorn, se till att du inte drar några kylvätskeslangarna eller ledningar.
5

Ta bort skruvarna som fäster hjälpramen till chassit med en sockel. När bultarna tas bort, bör hjälpramen kunna släppa ner ca 4 inches. Du kan nu ta bort oljetråget från mellan motorn och hjälpram. Fortsätt med försiktighet när du arbetar, eftersom endast domkraft håller motorn på plats. Installation av oljetråget är det omvända för flytt.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125899.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.