Hur man byter Starter i en 1991 Toyota 4runner

En fordonets starter är en av de fordonskomponenter som inte får mycket tänkt på en dag-till-dag basis men kan lämna dig strandsatta om det misslyckas. Även Toyota 4Runner är känt för sin hållbarhet och tillförlitlighet, komponenter misslyckas. Förrätter misslyckas. Världen är en ofullkomlig plats. Lyckligtvis byter startmotorn på en 4Runner är inte så svårt. Saker du behöver
Ordet jack eller ramper
Hylsnyckelsats och spärrfunktion
New starter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen. Detta är den svarta (den positiva polen kabeln är oftast röd). Höj och stödja framför 4Runner med en domkraft och pallbockar. Alternativt kan du köra framför lastbilen på ramper för att ge den nödvändiga spelrum att komma åt startmotorn. Ställ i nödbromsen och placera ett block bakom bakhjulen för ökad säkerhet.
2

skruva isär stänkskydd under motorn som skyddar motorn mot smuts och vatten. Inte alla 4Runners kommer att utrustas med en. Använd en hylsa och en spärrhake eller en skiftnyckel för att ta bort bultarna. Skyddet åt sidan. Addera 3

Skjut under 4Runner. Leta startmotorn. Du hittar den mot passagerarsidan av bilen, fastskruvad överföring bell bostäder.
4

Unbolt större batteri kabel tråd och några kablar anslutna tillsammans med batterikabeln från startmotorsolenoiden. Dra ledningsnätet som går in i solenoiden.
5

Unbolt monteringsmuttrarna som håller startapparaten till överföring med en hylsa och ett spärrskaft. En förlängning kan göra det lättare att nå nötterna. Dra i startsnöret ur motorrummet.
6

Bolt den nya starter på sändning. Dra åt muttrarna till 29 foot-pounds med en momentnyckel. Sätt tillbaka batterikabeln och några kablar genom bultning dem tillbaka på den nya starter solenoid. Anslut ledningsnätet tillbaka på solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125883.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.