Hur man byter en termostat på en 2000 Chevy Malibu

Som de flesta bilar tillverkade efter 1990, den 2000 Chevy Malibu faktiskt har två lambdasonder. Dessa sensorer testa och övervaka utsläpp i Malibu s avgasgrenrör och Malibu dator använder den insamlade informationen för att justera blandningen av luft och bränsle kommer in i förbränningsrummen av dess motor. När en lambdasond går dåligt, kan mängden skadliga utsläpp i Malibu ger ut öka markant, vilket lätt kan orsaka din bil att misslyckas en smog test. Saker du behöver
Jack
Jack står
ersätter syre Ratchet givare
eller 22-mm skiftnyckel
22-mm hylsa eller "lambdasond" socket
WD-40 eller antikärvningsmedel
Visa fler instruktioner
1

Höj din Malibu från marken med din jack, sedan bosätta bilen ner på pallbockar.
2

Hitta din syresensor genom att starta på baksidan av din avgasgrenrör och flyttar upp mot framsidan av bilen. Lambdasonderna ser ut som feta cylindriska pinnar med en tjock tråd som kommer ut i spetsen, och ligger i grenröret strax före och strax efter katalysatorn.
3

Koppla syret sensortråden från Malibu kabelnät. Var försiktig när du drar ut kontakten att du inte skadar elektriska uttaget på bilen, detta kan göra det omöjligt för din nya lambdasond att fungera korrekt
4

Använd skiftnyckel eller Ratchet och. uttag för att lossa och ta bort syresensorn från avgasgrenröret. På grund av deras placering, och den höga temperaturen de ständigt utsätts för, syresensorerna fastnar ofta eller "frysa" på plats, och kan kräva extra kraft appliceras för att lossa dem. Släng den gamla syresensorn när du har fått loss den.
5

Ansök WD-40 eller en antikärvningsmedel på gängorna på din nya syresensor. Detta gör installation och borttagning mycket lättare, och kommer också att bidra till att förebygga skador på gängor.
6

Skruva din nya lambdasond i grenröret och dra åt den ordentligt. När givaren är korrekt installerad, anslut kabeln igen till eluttaget som nämns i steg 3.
7

Upprepa steg 2 till 6 för resterande syresensor, om det behövs.
Addera .from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125853.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.