Tecken och symptom på en dålig Idle Air Control Sensor

Ansluten till motorns primära luftinloppsventil (spjällhuset, eller TB), Idle Air Control (IAC) ventilen är ansvarig för att göra smärre justeringar motorns luftflöde. Medan IAC-ventilen effekt är ganska minimal medan TB ventilen är öppen, många motorer beroende på IAC för tomgång eller lågfart. IAC ventilmekanismer börjar ofta att fel efter ett par hundra tusen miles, men kan bli smutsigt och igensatt i mycket mindre tid. No-Startvillkor

IAC-relaterade ingen start förhållanden uppstår oftast bara på äldre bilar med helt elektroniska (drive-by-wire, DBW) strypningar. DBW-system (som de som används på Chevrolet Corvette och Toyota Prius) använda en omkopplare på gaspedalen för att styra en servo på TB. Nyare drive-by-wire bilar har inte en IAC, men äldre DBW-modeller utrustade beror helt på IAC bara att börja. Addera Start och Stall

De flesta IAC misslyckanden visar sig som en start-och-stall skick. Generellt sett kommer motorn fånga och köra för en sekund eller två, stamma och dö. IAC-relaterade start-och-stopp förhållanden kan lätt skiljas från bränsle-relaterade frågor, under IAC-relaterade motorstopp, tillämpa gasreglaget i ljuspulser kan förlänga motorbortfall, men kommer inte att hindra det. Tillämpa gasspjället när vi möter bränsle-relaterat fel kommer att resultera i omedelbar blockering.
Inbromsning Underlåtenhet

När snabbt avtagande, lyfter föraren foten från gaspedalen och tillämpar bromsen. När förarens fot är klar på gasen, stängs motorn TB ventilen helt. I fallet med en funktionsstörning IAC, kommer snabbt stänga gaspedalen svälta motorn i luften, vilket resulterar i ett stall antingen samtidigt bromsar eller efter att ha kommit till ett stopp.
Vädret Faktorer

En mycket kall motor behöver mer bränsle än en varm motor, vilket är viktigt att veta när diagnostisera problemet. En blockerad eller har fastnat-stängde IAC kommer att resultera i en rik luftbränsleförhållande på tomgång, så att motorn startar mycket lätt medan kallt och sedan dör plötsligt efter en liten puff av svarta ändrör rök. En uppstoppad öppen IAC kan börja bra när det är varmt och kan fortsätta att köra om motorn uppnår tillräcklig hög RPM. Eftersom de flesta internrevisionsfunktioner brytas medan i den öppna positionen, är ett "fastnat-shut" diagnos vanligtvis tecken på ett som helt enkelt är tilltäppta.
Intermittent Stalling

En intermittent tjuvstopp skick är en i vilken fordonet kan börja bra, handla som om det kommer att dö, tomgång smidigt och sedan dö helt. Alternativt kan fordonet köras bra för det mesta, men stall regelbundet och sedan starta om med lite svårigheter. Intermittent stopp nästan alltid indikerar en smutsig eller igensatt IAC.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125840.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.