Syftet med en distributör i ett 4-takts bensin motor

En distributör är en komponent i tändsystemet i en bensin (bensin) motorn och används för att dirigera strömmen från motorns tändspole till tändstift i rätt tändföljd . Grundläggande desription

En distributör består av en kamaxel driven rotor (roterande arm) inrymt i en fördelarlocket. När metallen spetsen av rotorn i kontakt med de enskilda plug-wire kontakter, är den elektriska kretsen sluten och skjuter power från spolen till tändstiftet.
Timing Advance

De flesta distributörer använda en uppsättning vikter som är anslutna till den centrala axeln för att variera tidsanpassningsförsprång förhållande till kolvens läge. Dessa vikter är kopplade till axeln med en fjäder och tvingas utåt under inverkan av centrifugalkraften att vrida rotorn. I början av 1970 Addera ditt Elektrisk Tändning

, tillverkarna började använda hall-effekt magnetiska sensorer i stället för gammaldags mekaniska "poäng" enheter för att utlösa spolen och kontrollera längden på sin ansvarsfrihet tid.
Nackdelar

Den främsta nackdelen med ett styrventilsystem är spänningsfall genom rotorn och begränsade RPM kapacitet.
Direct Ignition

modern motor designers har övergett den mekaniska distributören till förmån för fullelektronisk direkta tändsystem. Dessa system använder magnetiska sensorer och tändstift monterade spolar för att eliminera de inneboende svagheterna i ett styrventilsystem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125791.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.