Hur du ändrar ett kupéfilter på en 2001 Impala

Stugan luftfilter på 2001 Chevy Lumina rensar luften när den kommer in i hytten på fordonet. Eftersom den inre luften av ett fordon kan bli sex gånger mer förorenad än luften utanför, är det viktigt att byta filter kabinen luften minst en gång eller två gånger per år (beroende på körsträcka och villkor). Detta kommer att optimera kvaliteten på luften inne i kabinen, inklusive minimering pollen och andra allergener. Dessutom hjälper kabinen luftfilter enheten luftkonditionering och fläktmotor drivs effektivt. Saker du behöver
Straightedge skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Byte stuga luftfilter
Visa fler instruktioner
1

Vrid tändningsnyckeln till tillbehörsläget. Positionen är två klick framåt i tändningslåset. Det ger alla de elektriska alternativen för Lumina utan att vrida motorn på.
2

Vrid motorn torkarbladet på. När torkarbladen når fullt upprätt läge, stäng av tändningen. Stänga av torkaromkopplarens kommer standard på torkarna ställning till ner /viloläge.
3

Öppna huven.
4

Approach fender passagerarsidan och lokalisera bricka slang fluidpumpen fäst kåpan. Lyft slangen ur skenan och separera den från kåpan.
5

Dra tätningslist sigill från fender järnväg från vänster till mitten av motorrummet.
6

Använd skruvmejsel för att ta bort snapin-låssprintarna i luftintagsgaller. Det finns två typer av hållare används på Lumina. Vissa kräver bända direkt ut med en linjal skruvmejsel. Andra kräver centrum är skruvas om 1/4-tums med en stjärnskruvmejsel och sedan pried ut med en linjal skruvmejsel.
7

Lyft upp från mitten av luftintagsgaller så det böjer sig något från huven montering.
8

Dra gamla filtret kabinluften och trågenheten från hålrummet nu synlig från luftintag borttagning.
9

Avlägsna filtret från facket och sätt in nya filter i den. Var noga med den riktade luftflödet av det nya filtret överensstämmer riktningen för det gamla filtret. Det finns pilsymbolerna på filtren att visa vilket håll Luftflödet ska vara. Pilarna ska peka nedåt.
10

Sätt i facket och filterenheten in i hålrummet och sedan montera grillen luftintaget genom att vända på demonteringen. Stäng huven och vrid torkarbladen tillbaka till viloläge.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125759.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.