Hur Koppla jag Transmission Lines på en Ford Diesel?

Transmission svalare linjer bär kylvätska till överföringssystemet, så att transmissionsolja själv inte överhettas och skada transmissionen. Medan kylsystem är inte nödvändigt att hålla bilen igång, de flesta motorer använder dem för att skydda överföringssystemet, vilket är en av de dyraste delarna av bilen och en av de mest svåra att ersätta. Men med tiden transmissionsledningar kan utveckla läckor och kommer att behöva bytas ut. Verktyg och material

kraftledningar svalare är ansluten till din radiator med en serie klämmor. Vanligtvis hittar du dessa utan för mycket arbete, men kontakta din Ford manual för att se exakt var dessa linjer in så att du kan hitta dem lätt. Du kan behöva ta bort andra delar av motorn för att få tillgång till dem. Kraftledningar kan typiskt ångras med en snabb-remove transmission verktyg, vilket är en särskild bågformad verktyg som passar in i klämman och tar bort det. Typiskt en överföringsledning bortkoppling verktyg fungerar för de flesta linjerna, men kolla för att vara säker på att den är klassad för din Ford. Du kanske också kunna ta bort klämman med en liten skruvmejsel, om den har en klämma som kan skruvas.

Till att börja lyfta upp bilen med golv uttag och dränera vätska från transmissionen pannan, vilket bör ha ett avlopp som du kan helt enkelt skruva. Se till att ha handdukar och behållare redo att fånga dränering vätskan.
Metoder

Du måste välja om du vill ta bort transmissionsledningar svalare från transmissionen system eller radiatorn först. Ta bort dem från kylaren kommer typiskt vara lättare när det gäller att nå klämmorna, men att ta bort dem från transmissionen ger dig möjlighet att tömma ledningarna lättare och kanske inte kräver samma specialiserade verktyg. Du kanske bara behöver koppla ena änden eller den andra beroende på ditt projekt. När du lossar klämmorna, kommer du antagligen behöva vicka klämman och tillbaka för att försiktigt ta bort det.
P Om du väljer att koppla bort ledningarna från kylaren först, hålla ett par bultar runt som du kan använda som tillfälliga pluggar för att undvika att vätska som läcker över motorn. Se till att du håller linjen eller fästa den någonstans ovanför sändningen, kommer så att gravitationen håller vätskan på plats tills du är redo att tömma den.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125744.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.