Hur vet jag om en startsolenoid eller Starter Måste Ersatt?

För gör-det-själv mekaniker, är en bil som inte startar anledning att omedelbart börja köra ner de möjliga orsaker och hur de kan diagnostiseras. Ett fordons motor vanligtvis inte kommer att starta på grund av ett fel i en av tre delar - batteriet, solenoid eller startmotorn. Om du har fastställt att ditt bilbatteri är i gott, skick, testa och sätta fingret antingen solenoiden eller startmotorn som den del som ska bytas ut. Saker du behöver
stor skruvmejsel med kraftig plast eller gummi isolerade handtag
Voltmeter
Visa fler instruktioner
Starter Test
1

parkerar fordonet på plant marken, satte sändningen "Neutral" om du har en manuell växellåda, och dra åt parkeringsbromsen.
2

Lokalisera de två stora inlägget elektriska kontakterna på baksidan av solenoiden. Se till att du vidrör bara den gummiisolerad delen av skruvmejseln, och kort över de två elektriska kontakterna genom att röra vid metallen delen av skruvmejseln båda kontakterna samtidigt.
3

Lyssna på startmotorn igång när du gör anslutningen mellan terminalerna. Detta tar bort solenoiden från kretsen så att du kan isolera startmotorn utan att faktiskt starta motorn. Startmotorn ska fungera smidigt och inte göra några grova eller konstiga ljud. Om det går bra, kan du anta att det är inte problemet och gå vidare för att testa solenoiden. Om det går dåligt eller inte köra alls, byt startmotorn.
Solenoid Test
4

Parkera bilen på plan mark, lägg växellådan i "Neutral "Om du har en manuell växellåda, och dra åt parkeringsbromsen.
5

Leta efter terminalen på baksidan av solenoiden som har korta, tunga flätad tråd kopplad till den och kör till startmotorn. Tryck pluskabeln på voltmetern ordentligt i denna flätad tråd, och tryck minuskabel voltmetern till en tungmetall del av motorblocket.
6

Ha en hjälpare vrida om nyckeln för att försöka starta motorn. Titta på voltmetern när han gör detta. Med en väl fungerande solenoid, kommer du att höra en clunking ljud och ser en läsning av 12 volt på voltmetern. Om du inte gör det, har solenoiden ombyggda eller bytas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125728.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.