Hur man kan förbättra gas körsträcka på en Honda Civic

Några saker om att förbättra gas körsträcka för din Honda Civic är uppenbara. Rusa inte motorn när du sitter sysslolös, och rusa inte upp och ned på gatorna på 80 miles per timme. Andra sätt att få bättre bränsleekonomi är inte lika självklart. Craig Perronne av Off-Road.com skriver att däck överväganden är viktigt för att förbättra gas körsträcka, något som inte är riktigt intuitivt. Om du inte redan har köpt, men är fortfarande bestämma vilka Honda Civic för att köpa, kom ihåg att hybrider är bäst för bränsleekonomi, manuell växellåda bensin modeller är näst bäst, och automatisk växellåda bensin modeller är tredje. Saker du behöver
Toolkit Review bilens instruktionsbok
Vätskor och delar
Visa fler instruktioner
bättre körsträcka
1

Byt ut slitna däck med den ursprungliga däckstorlek används av Honda. Undvik större däck, som Perronne rekommenderar. Betala en mekaniker för en hjulinställning eftersom operationen kräver datoriserad tung utrustning.
2

Se till att dina däck är ordentligt pumpade, och använd inte metall fälgar eller navkapslar eftersom de lägger vikt på bilen. Använd plast hjulsidor.
3

bort all extra vikt i bilen, inklusive eventuella verktygssatser, datorer och utrustning som du håller i bagageluckan. Undvik att köra luftkonditioneringen.
4

Byt tändstift, kablar, luftfilter, bränslefilter, syresensor och oljefilter vid behov. Lägg en olje tillsats för att förbättra motorns kompression för äldre bilar. Använd endast olja som rekommenderas av Honda och bibehålla oljan vid rätt nivå. Undvik överfyllning av olja eftersom det fouls pluggarna och minskar körsträcka.
5

Börja gradvis från rött ljus eller stoppskyltar och accelerera sakta men säkert, alltid tittar på övrig trafik. Undvik att röra bromsen under körning inte är absolut nödvändigt. Undvik stop-and-go-körning och ta motorvägen när det är möjligt eftersom landsvägskörning förbättrar gas körsträcka.
6

Drive vid 55 mph på motorvägen så länge det är lagligt. Behåll den lagstadgade hastigheten på motorvägen, vanligen 10 mph under skyltad hastighet. Använd tyngdkraften till din fördel när du kör. Undvik att accelerera uppförsbacke, låta bilen accelerera när du flyttar neråt och låt din fart bära dig förbi basen av kullen och dels upp nästa.
7

Använd förgasaren för att rengöra förgasaren inuti luftfilterhuset samtidigt låta motorn tomgång. Ta bort alla gunk från förgasare till en betydande ökning av körsträcka. Använd bränsle injektor renare i tanken.
8

Justera tomgång till ursprungliga nivåer, och se till att dina kyl-och laddningssystem fungerar korrekt. Se till att vakuum nivån på utrustning för utsläppskontroll är korrekt eftersom vakuumet påverkar bränsleflödet. Kontrollera att bränslepumpen fungerar och att bränsletrycket är korrekt. Behåll transmissionsolja på rätt nivå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125714.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.