Hur man byter ett tillbehör bälte för en 2001 Suzuki Esteem

Byta rem tillbehörsdrivningens på din Suzuki Esteem bör göras om bandet börjar visa slitage eller är skadad på något sätt. Drivremmen är ansvarig för spinning generatorn, vattenpump, A /C kompressor, och servopumpen. Om det bryter medan du kör, kommer fordonet överhettas och batteriet börjar laddas ur så tändsystemet börjar dra ström direkt från den. Ändra bältet så fort du märker slitage kan hålla dig vid sidan av vägen och undvika skador på motorn. Du kan köpa en ny rem på de flesta bildelar butiker. Saker du behöver
Wrench set
Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel. Isolera kabeln, vilket gör att den inte kan komma tillbaka i kontakt med batteriet.
2

Leta generatorn på passagerarsidan fram på din motor. Det är nära den övre delen av motorn och har ett par av trådar och bandet ansluten till den. Detta är den justering poäng för bältet på din självkänsla.
3

Lokalisera och lossa det nedre fästet bulten på generatorn med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Det är klockan 6 position på generatorn. Ta inte bort den från fästet.
4

Leta justeringsbulten på det övre fästet på generatorn. Denna bult är i läget klockan 12 på generatorn och ansvarar för justering av bältet. Lossa bulten med en hylsa och spärrskaft skjut generatorn mot motorn för att lossa bältet.
5

Ta bort remmen från remskivorna och ta bort den från motorrummet. Placera den nya remmen på remskivorna följa samma väg över remskivorna som den gamla remmen.
6

Dra generatorn bort från motorn tills remmen är tight. Dra åt justeringsskruven på toppen av generatorn med en skiftnyckel eller socket och ratchet. Dra den undre fästskruven med en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft.
7

Anslut den negativa batterikabeln till batteriet och dra åt bulten med en skiftnyckel. Starta motorn och kontrollera att bältet löper riktigt på remskivorna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125684.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.