Subaru bränslefilter Installation

Äldre Subaru bilar gjorde det lätt för ett hem mekaniker att byta bränslefiltret. Det är tillgängligt under huven och kan installeras på mindre än en timme med vanliga handverktyg. Nyare Subaru modeller flyttade filtret in i bensintanken och kräver en mekaniker för byte. Subaru modeller innan 2005

För Subaru-modeller tillverkade före 2005, är bränslefiltret som sitter under huven. Bär skyddsglasögon och hålla lågan och heta ytor borta när du arbetar med bränslesystem. När motorn är kall, ta bort tanklocket och säkringen för bränslepumpen från säkringsdosan till vänster om rattstången. Starta och kör motorn tills den stannar. Ta bort den svarta minuskabeln från batteriet för att eliminera risken för gnistor. Bränslefiltret är en svart cylinder ligger nära bromshuvudcylindern. Använd en stjärnskruvmejsel för att lossa slangklämmorna på båda sidor av filtret. Lyft upp fästet som håller bränslefiltret på plats och ta bort slangarna. De kan vara envisa, men skadar dem kan orsaka bränsleläckage. Twist dem ordentligt om de fastnar. Ta gummimanschetten från det gamla filtret och skjut den till den nya delen. Det nya filtret ska märkas "in" och "ut." Montera filtret i hållaren och fäst "i" till bränsleledningen på utsidan av motorn och "ut" till den linje som går till centrum. Dra åt slangklämmorna och knäppa filterkonsolen avstängning. Byt ut negativa batterikabeln och bränslepump säkringen. Vid start av motorn, lämna nyckeln i läge "på" i 10 sekunder innan du aktiverar startmotorn hinner bränsle för att fylla raderna. Kontrollera efter läckor innan du stänger huven.
2005 och senare Subaru modeller

För 2005 och senare års modell, Subaru införlivade bränslefiltret till bränslepumpen och flyttade in enheten i bensintanken. Eftersom bränsletanken måste tömmas för att byta ut delen, bör det vara bara ändras av professionella mekaniker. Subaru föreslår du har bränslefiltret bytas på fyrcylindriga motorer var 60.000 miles. På sexcylindriga modellerna, är bränslefiltret betyget för livet på din bränslepump och behöver inte bytas vid en specifik underhållsintervall.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125653.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.