Hur kan jag bli av en gastank?

Kassering av en bensintank måste göras med försiktighet. Bensinångorna förblir brandfarligt långt efter det att vätskan har försvunnit och därför finns det lagar och riktlinjer som styr korrekt avfallshantering av bränslebehållare. De får aldrig slängas med de vanliga soporna och de metalliska komponenterna kan återvinnas för vidare användning. Att bli av med en bensintank är inte en svår process, men det finns vissa rutiner som måste följas. Säkerhetsinstruktioner för kassering

Se till att tanken är helt tom innan någon typ av destruktion och tvätta ur insidan av tanken noga om det är möjligt. Många metallskrot företag eller deponier kommer att kräva att du ska bevisa att tanken är tom genom att skära upp den. Var mycket försiktig när du klipper öppna en bränsletank eftersom eventuella kvarvarande rök fortfarande kan antändas vid en gnista. Om bensintanken är placerad är från en bil, kontakta en lokal mekaniker eller auto delar butik för att se om de skulle vilja det för metall eller delar.

Skrotningsanläggningarna är också användbara för återvinning av gamla bränsletankar och andra komponenter . De förmodligen inte kommer att ta tankar propangas eftersom de inte har så mycket användning i bilar och rök propan kan göra dem farliga att hantera. Ring din lokala företag avfallshantering för att se om de kan göra pickuper eller om de har platser där du kan lämna några bränsletankar. Det kan finnas en liten avgift för tjänsten, men de kan göra sig av tanken på ett säkert sätt.

Större bränsletankar, såsom en gammal dieseltank för lantbruk, kan kräva användning av ett specialiserat företag att avyttra det säkert sätt. Försök inte att göra sig av med stora bränsletankar själv eftersom du förmodligen inte har den erfarenhet som behövs för att göra det på ett säkert sätt och du kan oavsiktligt bryter mot miljölagar. Specialiserade företag kan skära tanken isär på plats, rengör den, och sedan ta bort de enskilda delarna för destruktion eller återvinning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125615.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.