Vad kan man göra för en bilradio Antenn Inte göra en bra anslutning

Antennen ansluten till en bilradio måste ha en bra anslutning för radion att få en tydlig signal. Du kommer att märka problem med radion om något problem föreligger från antennen till den linje som leder in i radion. Men du kan göra små korrigeringar för att åtgärda de problem som kan variera från lätt till måttligt svår, beroende på din nivå av erfarenhet av att arbeta på bilar. Lösa anslutningar

De flesta bilar har antenn linjer som löper under passagerarsidan mattan och in i stereo. På grund av detta, kan obekväma rörelser eller andra rörelser som påverkar tillståndet i mattan orsaka problem med anslutningen körs från din antenn till din bilstereo. Om du börjar märka att FM-stereo låter illa eller förvrängda och du har liten eller ingen mottagning för din AM-mottagare, är chansen att du har en lös anslutning bakom stereon.
P Det är mycket svårt att komma bakom en stereo, så du måste dra ut den. Beroende på bilens märke och modell, kan detta vara ett snabbt jobb eller kan ta en hel del tid. När stereon är ute, se till att alla kablar är ordentligt på plats och att de är alla säkra. Titta på kopplingsschemat för radion i din instruktionsbok. Detta kan hjälpa dig att se till att allt är korrekt installerat.
P Om problemet är en lös anslutning, kan du fästa den på plats igen och installera om stereon. Denna typ av frånkoppling är ganska vanligt och oftast resulterar från fötterna flyttar mattan.
Eftermarknad Antenner
p Om du har en eftermarknad antenn vars syfte är mer för show än funktionalitet, kan detta vara ett användbart ställe att börja när man tänker på dålig mottagning. Försök att installera en OEM-antenn - originalutrustning från tillverkaren - och se om det hjälper. Ofta problemet med dålig mottagning kan också spåras till att ha en dålig signal från en obrukbar bil antenn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125597.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.