Hur du ändrar Serpentine Belt på en Toyota Matrix

Du bör ersätta en utsliten eller skadad Toyota Matrix serpentin bälte för att undvika rembrott. Remmen driver generatorn, vattenpumpen, servopumpen och kompressorn till luftkonditioneringen. En försummad bälte börjar slira när den slits. Friktionen och värmen som orsakar bandets yta att glasyr eller hårdna, och gummit börjar spricka. Om detta fortsätter, kan bältet bryta, vilket gör att du på den sida av vägen och väntar på Auto Club eller en vän att komma och hjälpa dig. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
1/2-tums spärrnyckel eller breaker bar
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet terminal med en hylsa och spärrnyckel, och flytta kabeln ur vägen. Detta håller kabeln kommer i kontakt med batteriet medan du arbetar.
2

Lokalisera Serpentine remspännaren på den övre högra sidan av motorn. Du bör se ett litet fyrkantigt hål i armen av spännaren. Sätt en 1/2-tums spärrnyckel eller breaker bar i hålet.
3

tag i handtaget på spärren eller breaker bar, och dra den till mot förarsidan av bilen , släppa spänningen på bandet. Skjut remmen från remskivorna, och ta bort den från motorrummet.
4

Montera den nya remmen över remskivorna, var noga med att följa samma väg som den gamla remmen. Om bältet dirigeras fel, kommer de tillbehör vända bakåt, skadar de tillbehör och orsaka att motorn överhettas.
5

släppa spänningen på spärr eller ledhandtag långsamt, vilket gör att spännaren till dra åt bältet. Du behöver inte göra någon ytterligare justering av bältet.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125585.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.