Hur Dra en Audi Caliper

En Audis bromsok innehåller kolvarna som trycker bromsbeläggen mot rotorn, skapar friktion bromsar hjulet. Ändra bromsbeläggen på en Audi är en rutin aspekt av underhåll och kräver att tjockleken avlägsnas från rotorn, så kuddarna kan tas bort och nya installeras. Dock behöver kolven vanligen att dras tillbaka i bromsoket att ge tillräckligt med spelrum för de nya, tjockare kuddar och oket att glida över rotorn. På Audi och Volkswagens måste kolven att roteras när den är tillbakadragen. Saker du behöver
bromsok kolv indragning verktyg tång
låsning (om inget verktyg är tillgängligt) katalog Rag
Sprutan
Visa fler instruktioner
1

Rengör bromsok och närliggande områden med broms renare. Om du har att dra tillbaka bromsok kolv, som förmodligen innebär att du installerar nya bromsbelägg.
2

Ta bort locket på bromsvätskebehållaren och inspektera bromsvätskenivån. Om nivån av vätskan är relativt låg, fortsätt med tillbakadragning av bromsoket. Om emellertid fluiden är rätt överst, kan trycket från att driva kolven i bromsoket bringa fluiden att svämma över. Ta del av bromsvätskan med en kalkon baster eller stor spruta om du vill att vätskan läcker ut. Du kan också enkelt lägga trasor runt behållaren.
3

Support bromsoket med något medan du dra tillbaka kolven så att det inte hänger på bromsledningen och eventuellt skada den.
4

Skjut en Mätmarkörverktyget kolv dras tillbaka på spåren i tjocklek och vrid kolven med verktyget samtidigt som du trycker in den i oket. Du kan behöva använda en C-klämma för att dra kolven i bromsoket samtidigt vrida den. Dra in tjocklek tills det finns tillräckligt spel mellan klotsarna och rotorn att glida bromsok över rotorn. Du kommer att behöva stoppa och kontrollera detta genom att temporärt montera dynorna, eftersom du inte kan dra tillbaka kolven med de installerade kuddar.
5

Skjut bromsok över rotorn när du har indragna kolvarna tillräckligt. Dra åt bromsok bultar. Toppa bromsvätskan och sätta tillbaka locket på behållaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125570.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.