Hur backflush värmeelementet i en Ford F150

värmeelementet i Ford F150 är i huvudsak en liten radiator, som ligger bakom handskfacket. Men medan syftet med radiatorn är att ta bort värmen från motorns kylvätska, levererar värmeelementet värmen för F150: s miljö-styrsystem. Precis som med kylaren, är värmeelementet mottagliga för blockering och ska spolas med kylsystemet vid rekommenderade serviceintervall. I händelse av värmeelementet måste spolas separat, kan du utföra allmänhet tjänsten själv. Saker du behöver
Stor fångst pan
Slang fräs
Flush tee kit
Hylsnyckelsats
trädgårdsslang
1 Gallon kylvätska
1 Gallon destillerat vatten

Visa fler instruktioner
1

Se till att motorn är kall. Placera den stora fångsten pan under värmeelementet slangen och sedan klippa slangen i två ungefär vid mittpunkten. Du kan lokalisera slangen genom att titta under huven nära passagerarsidan och hitta två slangar som kör ut från brandväggen mot motorn. Returslangen är på inre sidan.
2

Skjut flush tee i de exponerade två ändarna av värmaren returslangen, överbrygga klyftan skapade i steg ett och drag åt slangklämmorna med uttaget inställd på att hålla tee på plats. Hänvisa till flush tee kit specifika anvisningar för ytterligare information och ett diagram.
3

Ta av locket från flush tee och fästa trädgårdsslangen till tee via adaptern enligt instruktionerna i spola tee kit anvisningar. När slangen är ansluten, skjut den stora fångsten pan under botten av kylaren, ta bort kylarlocket och använda eluttaget inställd på att ta bort klämman som håller den nedre kylarslangen till kylaren. Skjut slangen från kylaren utlopp och placera slangen så att kylvätskan kommer att hälla in fångsten pan.
4

aktivera vattnet så att det flyter genom slangen och in i jämnhöjd tee. Låt det flöda tills du ser klart vatten som kommer ut ur den nedre kylarslangen.
5

Sätt tillbaka den nedre kylarslangen genom att skjuta tillbaka den på kylaren utlopp och dra åt klämman tillbaka med socket set.
6

Koppla bort trädgårdsslangen från flush tee och lägg locket på tee.
7

Ta bort kylarlocket och fyll kylaren med lika delar kylvätska och destillerat vatten. Se din F150 specifika bruksanvisning för kylvätska typ. Efter påfyllning, kör motorn i två minuter, sedan stänga av den och toppa kylvätska vid behov med blandning av lika delar kylvätska och destillerat vatten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125560.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.