Vad kan jag göra åt en Toyota Tercel med en död Cylinder?

Dead cylindrar kan leda till mycket stora problem om inte diagnostiseras snabbt i din Tercel. Det finns tre sätt att identifiera källan till problemet. Dessa är enkla åtgärder för felsökning som kan vidtas för att åtgärda de döda cylindern. Finns det Spark?

Dra varje tändkablarna från Tercel s cylindern en efter en och hålla dem intill pluggen terminal eller annan metallyta, till exempel en skruvmejsel med gummihandtag. Om spolen fungerar, kommer det att finnas en gnista och en spraka på metallen och, om det inte finns, betyder detta att något är fel med spolen. I detta fall, ta bort fördelaren och kolla efter sprickor, och om distributören checkar ut böter, byt tändspolen.

Annat problem skulle kunna vara ett sotigt plugg. Dra alla dina tändstift och leta efter någon sorts uppbyggd på själva kontakten. Om kontakten verkar ha rester som kan orsaka att tändstiftet att inte kunna överföra elektrisk ström, kommer den att behöva bytas ut och kunde börja döda cylindern tillbaka upp.
Fuel Problem

Ibland en Tercel s injektor kan bli igensatt eller inte fungerar på grund av ledningar frågor. Sätt fingret på var och en av spridarna, och om de arbetar, kommer du att känna en liten surrande känsla att indikera att bränslet når fram och det fungerar. Men även den surrande känslan inte anger bränslet är att få till cylindern, eftersom det kan finnas en täppa inne i injektorn själv. Om bränslet och kompressionen kommer tillbaka normal på bilen, dra injektorn och byt ut den.
Compression
p Det finns två specialiserade tester som kan berätta om du har kompression problem med din Tercel. Båda innebär sticker speciella rör i alla dina cylindrar genom tändstiftet entrén. Den första, en riktig kompression test kommer att berätta vad komprimering är på alla dina cylindrar. Om döda cylindern har en annan kompression än de andra, betyder det att du har cylinder frågor. . Det andra testet, en luft läckage, kommer att berätta om det finns luft läcker någonstans inuti cylindern
p Om det finns problem med någon av dessa tester, kommer det att ange en av tre problem: en blåst topplockspackning (kräver en ersättare topplockspackning), ett kamlob problem (som kräver en kam byte) eller, ännu värre fall, en läckande ventil som inte kan ersättas.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125551.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.