Hur berätta om en bil behöver frostskyddsmedel

Frostskydd, även kallad kylvätska, utför mycket viktiga dubbla funktioner i en bils kylsystem. Under de varma månaderna det förhindrar en bil från överhettning, och under de kallare månaderna det hindrar radiatorn fryser upp. I nyare-modell bilar, varar frostskyddsmedel mycket längre än i äldre-modellbilar. Oavsett ålder på bil, bör den frostskyddsmedel nivå kontrolleras minst två gånger per år för att säkerställa att den är på rätt nivå. Instruktioner
1

Vänta tills bilen har suttit i minst 30 minuter och har haft en chans att svalna.
2

Öppna chaufför-sidodörr och lokalisera huven-spaken - detta är vanligtvis nära golvet i bilen. Dra handtaget för att låsa huven på bilen.
3

Promenera till huven på bilen och och placera din hand under huven på bilen. Du kommer att känna en bar strax under huven. Skjut stången åt sidan så att motorhuven lyfts upp. Höj polig kåpa prop och placera den i huven på bilen för att hålla huven öppen.
4

Lokalisera småbolag märkt frostskyddsmedel eller kylvätska i motorrummet. Locket sitter på en klar rektangulär behållare. Platser variera beroende på märke på bilen, så konsultera bilens instruktionsbok för den exakta platsen.
5

Undersök sidan av klara tanken och hitta de linjer som säger "Full" och " ,.. Låg "Om nivån av frostskyddsmedel, synligt genom det klara tanken är vid eller under" Low "linje, behöver bilen ytterligare frostskyddsmedel

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125497.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.