Automotive avrostning

Rost på alla bilar kan vara en mycket skadligt och kostsamt problem. Om den lämnas ifred kommer rost spridas och orsaka oåterkalleliga skador på karossdelar och även din drivlina. Enkla åtgärder kan vidtas för att förhindra rost samt ta bort rost i ett tidigt skede. Men om du arbetar med en hel del rost från pågående vanvård, ta bort det hela kan vara dyrt och tråkiga. Förebyggande

bästa rostborttagning trick är att aldrig behöva ta itu med det i första hand. Förhindra rost är så enkelt som att rengöra din bil på en regelbunden basis. Tvätta och vaxa den regelbundet, speciellt undersidan hjulhusen och motorrummet. Dessa områden är ofta försummas under snabba tvättar, men de är de främsta områdena för rost uppbyggd. Se också till att dräneringshålen förblir rena från skräp. Öppna din trunk och huva och sopa ut all smuts och löv och annat väg skräp som fastnar i dem.

När du tvättar din bil, titta noga efter färg chips och reparera dem så fort du ser dem. Även den minsta chip kan resultera i enorma rostfläckar om de lämnas obevakade till.
P Om du använder en bil täcka, se till att dess ett material som andas och inte låsa in fukt på undersidan av bilen.

ytrost

En mängd produkter järnaffär arbeta som rost removers, bör du hitta rost på din bil som inte har fullständigt ätit igenom metallen. De flesta av dessa fungerar genom att antingen använda syra för att beröva rost bort eller genom att använda riktade kemikalier att bara binda till rost (en process som kallas kelering) och tvätta bort det.

Oavsett vilken produkt du väljer att använda, följ instruktionerna på flaskan och se till att använda dem i ett väl ventilerat utrymme. Allt som kan beröva rost från en bil är inte något du vill att andas i. Addera ditt Omfattande Rust
p Om du återställer en gammal bil eller har helt enkelt låta rost urartar på din bil, har du några kvar optioner. Det enda säkra sättet att ta bort rost som har ätit bort stora mängder av kroppens arbete är att skära området ut och svetsa nya metall i. Om det är tjockare metall, kanske du vill klippa ganska brett av rost, i fall det har spridit sig internt och bara inte har visat upp på ytan ännu.
p Om du måste skära bort stora delar av bilen, kan det vara billigare att helt enkelt köpa och installera nya karossdelar. Detta är en dyr investering, men det kan mycket väl vara det enda sättet att säkerställa att ett kraftigt rostig bil återställs till sin rost-fria forna glans.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125479.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.