Hur berätta om din bil har en transponder på det

En transponder är en kommunikationsenhet som består av två delar: en sändare och en responder. Dessa enheter sända och ta emot signaler och kan byggas tillräckligt liten för att passa inuti en inspektion klistermärke eller huvudet av en bilnyckel. Du kan ha en i bilen för ett antal skäl. Saker du behöver
Bil
Telefon
Bil manuell
Visa fler instruktioner
1

reda på om tillverkaren installerat en transponder. Vissa biltillverkare har börjat installera transpondrar inuti tändningsnyckeln. Detta fungerar som en anti-stöld anordning. När nyckeln med transpondern är införd i tändningslåset, sänder transpondern en signal till en mottagare i motorn som anger att den ska börja. Din bil handbok kommer att lista om inte en av dessa enheter har installerats i fordonet.
2

Fråga personalavdelningen på ditt företag om de har installerat en transponder på företagets bil du kör . Ditt företag kan ha installerat en transponder för någon av flera skäl: som ett stöldskydd, att spåra körsträcka eller för att spåra de timmar bilen används Addera 3

Kontrollera din handske. facket för att se om du äger en EZ Pass. Statliga avgiftsbelagda motorvägar som turnpikes som erbjuder EZ system Pass betala (eller något liknande system) använder transpondrar i "pass" i sig. Om du har registrerat dig för en EZ Pass i ditt tillstånd och de postade dig ett kit för att hålla i din bil, du har en transponder. Denna enhet gör det möjligt för betalstationer att läsa din transponder och fakturerar dig varje gång du använder vägen statens avgiftsbelagda.
4

Fråga husägare förening där du bor. Om du bor i en gated community som kräver att du passera genom ett elektroniskt ingjutsystem när du lämnar eller avsluta samhället, kan du ha en transponder i bilen. Vissa gated communities använder transpondrar att erkänna de fordon som ägs av invånarna, när en boendes bil närmar sig entrén, signalerar transpondern att öppna grinden
5

Leta transpondern på en racerbil genom att titta inuti den bakre. mitten av ramen. Vissa tävlingsbanor nu använda transpondrar för att spåra hastighet och position på bilarna under en tävling. Om du äger en anpassad bil som du tävlar konkurrenskraftigt, kan det ha en transponder av den anledningen.
6

Ring Institutionen för motorfordon i ditt tillstånd. År 2005 föreslog delstaten Texas placera transpondrar insidan av inspektion klistermärken för varje bil registreras och besiktigas i Texas. Denna enhet skulle signalera polisbilar eller stationära mottagare längs en väg eller inte bilen hade gällande besiktning och /eller var ordentligt försäkrad. Om du är omedveten om huruvida ditt tillstånd kan ha passerat en sådan lag, ringa DMV.
7

Kontakta din tjänstebil finansiering. Beroende på villkoren för din bil lån, kan din finansbolag har installerat en transponder på din bil i händelse av utebliven betalning eller utmätning. Denna enhet skulle tillåta företaget att stänga av tändningen på bilen i händelse av utebliven betalning.

.from:http://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125456.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) http://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.