Car Dashboard Information

En bil instrumentpanelen är en manöverpanel placerad inuti en bil under vindrutan på bilen. Instrumentpanelen, eller bindestreck, består av instrumentering som gäller driften av bilen. Historia

En form av instrumentpanelen var runt redan innan bilar. En trä eller läder skärm som användes på framsidan av hästvagnar för att skydda en operatör från skräp var känd som en instrumentpanel.

En dashboard
funktioner kan bestå av en hastighetsmätare, vägmätare, bränslemätare, varnings-och funktionsfel, Reglage för klimatanläggning och ventiler, belysning, ljud kontroller och navigationssystem.
Geografi
< p> Mer biltillverkare flyttar objekt instrumentpanelen kontrollsystem till mittkonsolen i bilen. Det finns vissa spekulationer här är en kostnads-driven rörelse, bättre att bygga separata instrumentbrädan designs för höger-och vänsterstyrda fordon.
Tidsplan

Ford infördes vadderade instrumentpaneler i mitten av 1950-talet. Genom 1970-talet, var polyuretanskum används på instrumentpaneler för utfyllnad, men med 1990-talet krockkuddar installerades i många fordon för att tillhandahålla stoppning i händelse av en krasch.
Fördelar
< p> Fler nya instrument fortsätter att läggas till instrumentpaneler. Nya tillägg inkluderar LED-belysning, heads-up-displayer för att bestämma hastigheten av andra förare, och bränslemätare ekonomi.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125414.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.