Hur fixar bromsrotor Grooves

bromsskivan spår är resultatet av smuts och skräp fastnar mellan bromsbelägg och skivor. Spåren kan också orsakas av bromsbelägg som är slitna ner till dynorna metallstomme. Om dina rotorer inte är alltför tunna och är fortfarande inom tillverkarens toleranser, kan de vara återuppstått och göras platt igen. Resurfacing rotorer är en specialiserad process som kräver en svarv och måste göras av en professionell verkstad för rätt resultat och bör inte försöka med en hem mekaniker. Saker du behöver
Jack och pallbockar
Bromsrengöringsmedel set
hylsa och spärrskaft
Skruvmejsel
Tråd eller snöre
Visa fler instruktioner
1

Lossa muttrarna på hjulen, höja fordonet med en domkraft och placera den säkert på pallbockar. Ta bort hjulen och ställ dem åt sidan.
2

Spray bromsrengöringsmedel på alla bromsdelarna inklusive bromsok, rotor och bromsledningen. Torka bromsarna ner med en ren trasa.
3

Ta bort de två skruvarna som håller bromsoket på fjädring upprätt. Bultarna är placerade på baksidan av bromsoket. Skjut tjocklek av av rotorn. Stötta bromsok med en bit ståltråd eller snöre så att den inte lägger någon belastning på bromsen linje, vilket kan skada linan.
4

ur rotorn. Broms rotorer hålls i en mängd olika sätt. De kanske bara glida av efter tjockleken avlägsnas eller de kan hållas med en eller två små ställskruvar som är infällda i rotorn. Ta bort skruvarna och dra rotorn rakt av. Om det har fastnat på med rost och smuts, använd en gummiklubba för att knacka det gratis.
5

Ta rotorerna till en verkstad som ska återuppstått. Detta kostar vanligtvis $ 15 till $ 30 och tar ett par timmar att slutföra.
6

Installera broms rotorer i omvänd ordningsföljd. Montera bromsok, montera hjulen och sänk bilen till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125403.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.