Chrome Emblem Car Installation

Chrome emblem har använts på bilar sedan tillkomsten av själva bilen. Emblem är vanligtvis attraktiva, relativt intrikata mönster som är fastsatta på fordonet på ett antal sätt. Över tiden, kan krom emblem börja chip, blekna och ser grådaskig. Chrome emblem kan tas bort och rechromed innan de sätts tillbaka på bilen eller i många fall kan ersättas helt med nya emblem. Du kan också installera krom emblem på en bil som inte tidigare har dem. Attachment Metoder

Beroende på vilken typ av fordon det krom emblemet pågår, kan den sättas fast på ett antal olika sätt. Det vanligaste är helt enkelt lim, i vilket fall emblemet är fäst på fordonet med ett tunt skikt av bindemedel. Vissa emblem kommer med en självhäftande baksida som redan installerats, medan andra kommer att behöva limmas på med emblem lim. Emblem också kan installeras med en tapp eller en klämma på baksidan som går genom ett hål i karossen. Om det är ett klipp, då emblemet är helt enkelt trycks fast och klipp glida genom hålet och behålla den. Om det är stud, då kan det antingen vara en gängad tapp eller en slät tapp som går genom hålet. En slät stud kommer att ha en liten metall-eller plastklämma som glider över stiftet på den andra sidan av plåten och håller emblemet på plats. En gängad tapp kommer att ha en mutter som gängor på tappen från baksidan. De flesta moderna bilar använder lim-on typ krom emblem, medan veteranbilar såsom Alfa Romeos och Porsches använder krom emblem som har dubbar på baksidan.
Förberedelser

Före installera en krom emblem, prep området som krom emblem kommer att monteras. Använd ett milt rengöringsmedel som Simple Green (utspätt med 10 delar vatten till en del renare) eller ens diskmedel för att tvätta området. Torka den med en ren, torr handduk. Torka av området ner med sprit om du ska använda en självhäftande emblem för att främja stark vidhäftning.
Installera en Glue-on Emblem

Användning målare tejp för att ge dig en guide för att tillämpa emblemet. Lay bandet ner en rak linje som att rada upp emblemet. Stå tillbaka och se om bandet visuellt ser ut som en rak horisontell linje. Om du installerar ett emblem med limmet redan fäst på baksidan av den, dra bort den och mycket försiktigt placera den i rätt riktning, trycka ordentligt på motsatta hörn så att den inte sticker iväg från ytan på vardera änden . Håll den på plats i 30 sekunder eller så. Om du använder emblem lim, applicera ett tunt lager på baksidan av emblemet och tryck den på plats, omedelbart torka bort överflödigt lim som tränger ut. Addera Installera ett emblem med dubbar

Om emblemet du installerar installeras med nitar och ett klipp, helt enkelt skjuter dubbar genom hålen i karossen och installera klippen eller muttrar på baksidan för att hålla den på plats. Om du installerar ett emblem med dubbar på ett fordon som inte har hål borrade för emblemet, bestämma var hålen ska gå och sedan placera tejp över området. Använd en borr och lämplig storlek för att borra små hål för emblemet. Ta bort tejpen och installera emblem.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125344.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.